Volledig scherm
PREMIUM
Helmond Sport-middenvelder Kjell Knops en zijn ploeggenoten hadden voor rust hun handen vol aan de aanvallers en middenvelders - zoals Stefano Beltrame- van FC Den Bosch. © Thomas Bakker

Helmond Sport heeft tijd nodig: 'Geef ons vier maanden'

Helmond Sport heeft nog even nodig, bleek eens te meer tegen FC Den Bosch. De jonge ploeg van trainer Robby Alflen is nu nog té wisselvallig. ,,Geef ons de tijd."

Met zijn 31 jaar is Kjell Knops dit seizoen een uitzondering bij Helmond Sport. Zijn ervaring is ook precies de reden dat de technisch verantwoordelijken hem zo graag naar De Braak wilden halen. Na vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie blijkt ook wel waarom: Helmond Sport heeft een talentvolle spelersgroep die bij fases alleraardigst speelt, maar ook nog veel te wisselvallig is. De 0-2 nederlaag tegen FC Den Bosch - waarin Knops zijn debuut maakte - bewees dat eens te meer. Voor rust werd Helmond Sport nagenoeg van de mat gespeeld, erna waren er zowaar nog kansen op een gelijkspel.

 1. Alflen laat spelers Helmond Sport documentaire over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

  Alflen laat spelers Helmond Sport documentai­re over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

  Helmond Sport-trainer Robby Alflen haalt alles uit de kast om zijn spelers iedere week weer op te lappen. Onlangs deed hij dat door de spelersgroep de documentaire over Paralympisch kampioen Bibian Mentel te laten zien. ,,Als je ziet wat zij heeft gemaakt en hoe zij altijd weer opkrabbelt... Dat is ongelooflijk. Je moet altijd doorgaan. Dat is de boodschap die ik de jongens mee wilde geven.”
 1. Helmond Sport-trainer Alflen zoekt naar oorzaak blessuregolf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport-trai­ner Alflen zoekt naar oorzaak blessure­golf: ‘Misschien wel door dramatisch veld’

  Helmond Sport mist tegen FC Volendam mogelijk een compleet elftal aan spelers. Het gros is geblesseerd, Tibeau Swinnen, Joeri Poelmans en mogelijk Koen Wesdorp missen Volendam-uit vanwege schorsingen. Helmond Sport-trainer Robby Alflen snapt ook niet hoe de ene na de andere speler geblesseerd raakt. ,,Misschien komt het wel omdat we een dramatisch veld hebben”, gist hij.
 2. Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenregen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Helmond Sport schrijft historie met ‘kaartenre­gen’ tegen FC Dordrecht: ‘Moeten eerst naar onszelf kijken’

  Met drie rode kaarten in negen minuten schreef Helmond Sport tegen FC Dordrecht historie; in de eerste divisie kwam dat in zo'n kort tijdsbestek in elk geval de laatste dertig jaar niet voor. Directeur Leon Vlemmings kijkt in de spiegel en vindt dat spelers er voortaan ‘alles aan moeten doen’ om dergelijke situaties te vermijden. De club gaat wél in beroep tegen de straf van Koen Wesdorp.