Volledig scherm
Helmond Sport-trainer Robby Alflen. © Pro Shots

Helmond Sport-trainer Robby Alflen: 'Niet elke week opstootjes verwachten'

voorbeschouwingNa drie remises is het tijd voor een overwinning voor Helmond Sport. Dat beaamt trainer Robby Alflen, die vrijdag met zijn ploeg tegen FC Den Bosch speelt. ,,Het is goed dat we nog ongeslagen zijn, maar van de andere kant moet die eerste zege niet te lang op zich laten wachten. Dan wordt dat weer een issue." 

Als Alflen terugkijkt op de eerste drie duels is hij vooral tevreden over de wedstrijd tegen FC Twente. Tegen FC Dordrecht en Jong PSV kwam zijn ploeg voetballend niet uit de verf, maar stond het verdedigend wel aardig. Tegen FC Twente werd er wél gevoetbald en was er ook nog spektakel met een opstootje in de slotfase. Alflen waakt voor te veel euforie. ,,In eigen huis moet er natuurlijk iets vanaf spatten, maar je moet niet elke week opstootjes verwachten. Dat is niet goed." 

Fecunda geblesseerd, Meijers weer terug

De trainer heeft de trainingsintensiteit iets teruggeschroefd de laatste dagen. Ook al om blessures te voorkomen. Maiky Fecunda (hamstring) mist de wedstrijd tegen FC Den Bosch sowieso, net als Marijn van Heugten (knie). Bart Meijers is er wél weer bij, nadat hij het duel met Jong PSV nog miste door een enkelblessure. Verder is Richelor Sprangers met de nationale ploeg in Haïti

Oude bekende Van der Steen

Helmond Sport treft een versterkt FC Den Bosch, dat sinds de komst van geldschieter Kakhi Jordania spelers als Danny Holla en oude bekende Wouter van der Steen binnen heeft gehaald. ,,Er zit veel voetbal in die ploeg. Dat zag je wel aan het feit dat Danny Verbeek als controlerende middenvelder speelde. Maar wij kijken naar onszelf. Het zal beter moeten dan tegen Jong PSV, we moeten lef durven tonen aan de bal. Net zoals we tegen FC Twente lieten zien."

  1. Helmond Sport-aanvaller George kan ‘zijn’ FC Twente aan titel helpen: ‘Mooi als we Sparta uitschakelen’

    Helmond Sport-aanvaller George kan ‘zijn’ FC Twente aan titel helpen: ‘Mooi als we Sparta uitschake­len’

    De een zegt dat hij het rustig aan moet doen, de ander stelt juist dat hij Sparta moet pijnigen. Het is duidelijk dat Dylan George (20), gehuurd van FC Twente, vrijdagavond voor een pikant potje staat. Als hij met Helmond Sport van Sparta wint, zijn de Tukkers vrijdag al kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. ,,Het zou mooi zijn als we Sparta uit kunnen schakelen”, zegt George.