Volledig scherm
Jay Idzes zet een tackle in, Zakaria Aboukhlal van Jong PSV ontwijkt. © Thomas Bakker

Idzes bij FC Eindhoven in de voetsporen van Janssen en Vermeulen

Jay Idzes (18) is officieel overgeheveld naar het eerste elftal van FC Eindhoven. De jeugdspeler dwong in de voorbereiding op het huidige seizoen een plek af in het team van trainer David Nascimento.

Ook afgelopen vrijdag tegen Jong PSV (2-1 verlies) verscheen Idzes aan de aftrap. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de middenvelder, die voorheen in de jeugdopleidingen van PSV en VVV/Helmond Sport vertoefde, nu definitief aan de A-selectie wordt toegevoegd. Idzes treedt in de voetsporen van Jarno Janssen (17) en Joran Vermeulen (18), die vorig jaar al de status van selectiespeler kregen.

,,Ik mag nu bij de grote jongens in het kleedlokaal zitten", laat Idzes met een brede glimlach weten op het clubkanaal van FC Eindhoven. De controleur zal vanaf nu nog vaker meetrainen met het eerste elftal. ,,Dit was wel een doelstelling van me en het is mooi dat het gelukt is. Dit seizoen wil ik zo veel mogelijk wedstrijden spelen, stappen maken en elke dag beter worden."

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.