Volledig scherm
Jason Bourdouxhe speelde de afgelopen twee seizoenen bij Helmond Sport. © Pro Shots / Stanley Gontha

Jason Bourdouxhe verruilt Helmond Sport voor promovendus FC Emmen

Jason Bourdouxhe (27) gaat volgend seizoen met FC Emmen de eredivisie in. De linkspoot legde onlangs een nieuw contractvoorstel van Helmond Sport naast zich neer en tekent voor één seizoen, met een optie op nog een extra jaar, bij de promovendus uit Drenthe. 

Helmond Sport had Bourdouxhe graag langer aan zich gebonden, maar de Belg bedankte voor het aanbod. ,,FC Emmen heeft zich de laatste jaren in rap tempo ontwikkeld en maakt nu de stap naar de eredivisie", zegt Bourdouxhe. ,,Het is voor mij een groot voorrecht dat Emmen deze stap samen met mij wenst te maken. Ik ga mijn stinkende best doen, dit is voor mij de kans om het maximale uit mijn carrière te halen", vervolgt Bourdouxhe, die werd opgeleid door PSV. 

Linksback

Bij Helmond Sport kende Bourdouxhe zijn beste periode als linkermiddenvelder en was hij in zijn eerste seizoen een van de drijvende krachten in het elftal. Het afgelopen seizoen verliep voor Bourdouxhe minder succesvol, ook al omdat hij veelal linksback moest spelen. Dat bleek niet zijn positie. In Emmen zien ze hem als een veelzijdige speler, die zowel in de verdediging en het middenveld uit de voeten kan.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. NAC-huurlingen Helmond Sport in onduidelijkheid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’
    voorbeschouwing

    NAC-huurlingen Helmond Sport in onduide­lijk­heid over toekomst: ‘Daar zitten ze wel mee’

    De situatie bij NAC, waar trainer Mitchell van der Gaag deze week vertrok, heeft ook zijn weerslag op de vijf NAC-huurlingen van Helmond Sport. NAC zit al sinds oktober zonder technisch manager en zoekt een nieuwe algemeen directeur. ,,Er is veel onduidelijkheid en onzekerheid bij NAC, ook over hun toekomst. Daar zitten die jongens wel mee, ja”, zegt Helmond Sport-coach Robby Alflen.