Volledig scherm
Jordan Teze maakt bij PSV een sterke ontwikkeling door. © Rik Elfrink

Jordan Teze heeft zijn draai als rechtsback gevonden: 'Jonge voetballers moeten spelen'

Met een fraaie goal besliste Jordan Teze (18) de mini-Lichtstadderby tussen Jong PSV en FC Eindhoven. De competitiestart verliep daarmee voor het beloftenteam zoals gewenst, maar Teze was de eerste om te beamen dat het niet vanzelf ging. 

,,Het spel golfde wat op en neer", gaf hij na afloop aan. ,,Voor mij is het mooi dat ik hier minuten kan maken. Ik ben een jonge voetballer en jonge voetballers moeten minuten maken en spelen. Natuurlijk hoop ik op meer bij PSV, maar laat ik het eerst hier maar eens laten zien. Ik heb in het verleden inderdaad centraal in de defensie gespeeld, maar voel me goed als rechtsback. Daarbij wordt van me verwacht dat ik mijn momenten naar voren kies en vanavond heeft dat de goal opgeleverd."

Dirk Abels vond Teze met een prachtige steekpass. De Jong PSV'er dook plots voor de goal van Ruud Swinkels op en hij wist de keeper te verschalken met een hard schot in de linkerhoek. ,,Ik wilde hem er eerst overheen schieten, maar de keeper kwam niet. Dus toen besloot ik maar voor de lange hoek te gaan en gelukkig kon ik scoren. We hadden het niet makkelijk met FC Eindhoven, maar daarna ging het iets beter." Teze werd na een uur gewisseld en zit zaterdag bij de wedstrijdselectie van het duel van PSV 1 met Fortuna Sittard. De wissel kostte wat tijd, omdat Teze de tijd nam en nog even wat medespelers een handje gaf. Na afloop kon hij er wel om lachen. ,,Alles kan een heel klein beetje bijdragen aan de overwinning. We zijn blij met de punten."

PSV