Volledig scherm
Go Aheads doelpuntenmaker Orhan Dzepar (l) in duel met Volendammer Robin Schouten. © Erik Pasman

Koploper Go Ahead maakt geen fout

Go Ahead Eagles is nog altijd zonder puntenverlies. De koploper van de eerste divisie won thuis van het laaggeklasseerde Volendam: 2-0.

Door goals van Orhan Dzepar en Jaroslav Navratil zat de ploeg van trainer John Stegeman in de eerste helft al op rozen. De 3-0 van Thomas Verheydt na een klein uur gooide de wedstrijd in het slot.

SC Cambuur, de naaste belager van Go Ahead, nam voor het duel met RKC afscheid van Martijn Barto. De spits die na acht jaar trouwe dienst deze zomer bij de club vertrok, zag hoe zijn opvolger Karim Rossi de Leeuwarders al in de achtste minuut op voorsprong zette. Het was alweer de vijfde goal van de Zwitser die daarmee topscorer van de eerste divisie is. Justin Mathieu, opnieuw op aangeven van Kevin van Kippersluis, maakte er in de tweede helft 2-0 van.

Op het Kasteel was Royston Drenthe de grote held van Sparta. De 31-jarige Rotterdammer legde met zijn eerste goal in het Nederlandse betaalde voetbal de basis voor de 2-0 zege op FC Eindhoven. Niet veel later zorgde een andere ex-Feyenoorder, Adil Auassar, voor de beslissing.