Volledig scherm
PREMIUM
Teleurstelling na het verlies tegen Almere City. © Proshots

Ling heeft zijn huiswerk niet gedaan

Tscheu La Ling heeft maandag wat uit te leggen, nadat een flinterdunne FC Eindhoven-selectie op Deadline Day opnieuw verloor.

Op een forumavond van FC Eindhoven, begin maart, werd geduld gepredikt en met vertrouwen naar de toekomst gekeken. De club vaart een nieuwe koers, met Tscheu La Ling als de technische baas, en dat heeft tijd nodig. Het afgelopen seizoen was hem niet aan te rekenen, maar dit seizoen zou Ling weleens even laten zien 'waarom FCE er goed aan heeft gedaan hem te betrekken bij de club'. Dat zei hij letterlijk, vol bravoure. Nu, een half jaartje later, mag toch wel gesteld worden dat Ling zijn huiswerk niet goed heeft gedaan.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.