Volledig scherm
© Thomas Bakker

Pover Helmond Sport lijdt tegen FC Den Bosch eerste competitienederlaag

Helmond Sport heeft vrijdagavond voor het eerst dit seizoen verloren; in eigen huis moesten de Helmonders hun meerdere erkennen in FC Den Bosch: 0-2. Een terechte nederlaag, Helmond Sport kon - zeker voor rust - aanvallend amper een vuist maken.

Trainer Robby Alflen had zijn elftal op drie plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong PSV. Nieuweling Kjell Knops kreeg de voorkeur boven Nick de Louw, Jeroen Verkennis verving de geblesseerde Maiky Fecunda. Bart Meijers keerde juist weer terug na een blessure, zodoende schoof Steven Edwards weer door naar het middenveld en zat Koen Wesdorp weer op de bank.

Met die gewijzigde basiself had Helmond Sport het de eerste helft bijzonder lastig. Er was maar één ploeg die het spelbeeld bepaalde en dat was FC Den Bosch. Bij rust had het zomaar 0-3 kunnen zijn, maar het bleef uiteindelijk bij 0-1. Nadat Sven Blummel en Stefano Beltrame diverse kansen hadden gemist, was het in de 41ste minuut wél raak. Furhgill Zeldenrust verspeelde de bal op het middenveld, waarna Bart Meijers werd afgetroefd door Rauno Sappinen, die de bal weer teruglegde op Danny Holla: 0-1. Helmond Sport speelde voor rust erg pover en kwam niet tot noemenswaardige kansen.

Debuut Koolhof/Van der Gaag

Trainer Robby Alflen greep in de rust in door nieuweling Dean Koolhof voor Steven Edwards in de ploeg te brengen, even later maakte ook Jordan van der Gaag zijn debuut als vervanger van Diego Snepvangers. Met die invallers begon Helmond Sport zowaar een stuk beter te voetballen, maar had het de pech dat Wouter van der Steen prima stond te keepen. Inderdaad, de voormalig doelman van Helmond Sport redde eerst op een schot van Naudts en daarna van dichtbij op een schot van Tibeau Swinnen. Vooral die laatste was dé kans op de gelijkmaker, maar die viel niet. Sterker nog: Blummel maakte er na een fraaie slalom ook nog 0-2 van.  Daar bleef het – ondanks het debuut van spits Albian Muzaqi – ook bij. Zodoende leed Helmond Sport na drie gelijke spelen op rij zijn eerste nederlaag.   

  1. Alflen laat spelers Helmond Sport documentaire over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

    Alflen laat spelers Helmond Sport documentai­re over Bibian Mentel zien: ‘Je moet altijd weer doorgaan’

    Helmond Sport-trainer Robby Alflen haalt alles uit de kast om zijn spelers iedere week weer op te lappen. Onlangs deed hij dat door de spelersgroep de documentaire over Paralympisch kampioen Bibian Mentel te laten zien. ,,Als je ziet wat zij heeft gemaakt en hoe zij altijd weer opkrabbelt... Dat is ongelooflijk. Je moet altijd doorgaan. Dat is de boodschap die ik de jongens mee wilde geven.”