Volledig scherm
PREMIUM
Op de achtergrond ziet Elisha Sam hoe zijn teamgenoten Siebe Van der Heyden (l) en Collin Seedorf oorlog maken in de zestien. © Thomas Bakker

Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.

Dat had vooral te maken met een directe rode kaart voor Elton Kabangu, die halverwege de eerste helft Telstar-middenvelder Kyle Scott op zijn enkel raakte. Op dat moment stond het 1-1 en was FC Eindhoven de bovenliggende partij. ,,Die beslissing van de scheidsrechter heeft deze wedstrijd verpest", baalt Sam vlak na afloop. Ook beide goals van de bezoekers uit Velsen hadden volgens de Belgische spits voorkomen moeten worden. ,,Zo dom. We stonden met z'n allen flink te slapen", geeft Sam met een zuur gezicht aan.