Volledig scherm
Jordan Teze. © Pro Shots

Teze en Aboukhlal helpen Jong PSV direct aan driepunter

Het oogde hier en daar wat stroef en onwennig, Jong PSV kwam er aan de bal soms moeilijk uit, maar het won vrijdagavond tegen FC Eindhoven wel. De mini-lichtstadderby leverde drie punten op voor de ploeg van Dennis Haar, die daarmee enigszins fortuinlijk was. Op het veld waren de verschillen niet groot en kreeg FC Eindhoven veel kansen, maar het was Jong PSV dat beter met de mogelijkheden omging en met 2-1 won.

FC Eindhoven kwam via een goal van Siebe van der Heyden op voorsprong. De verdediger trof met het hoofd raak na een vrije trap van de formatie van David Nascimento. Jong PSV kwam er daarna wel uit, maar ook FC Eindhoven bleef gevaarlijk en kreeg af en toe kansen. Zakaria Aboukhlal kreeg namens Jong PSV de grootste mogelijkheid, maar trof het lichaam van keeper Ruud Swinkels. De goalie van FC Eindhoven was wel kansloos op een inzet van de gevaarlijkste Jong PSV'er kort voor rust. Hij schoot vanaf een meter of twintig, zag zijn uithaal van richting veranderd worden en Swinkels had geen kans meer: 1-1. Aboukhlal maakte zijn debuut in het betaald voetbal en luisterde dat dus meteen op met een treffer in de eerste divisie.

In de tweede helft waren er voor beide ploegen kansen en was het Jong PSV dat aan het langste eind trok. Jordan Teze werkte een schitterende pass van Dirk Abels fraai binnen en schoot hard in de linkerhoek. Abels liet de bal fraai over de defensie van FC Eindhoven heen vallen en Teze kon het werk afronden. De aan de Aalsterweg spelende formatie zette daarna aan en kreeg ook een paar kansen, maar ook PSV kon in de counter gevaarlijk worden. 

PSV