Volledig scherm
FC Eindhoven-speler Doriano Kortstam © Pro Shots / Thomas Bakker

Toch buitenlands avontuur voor Doriano Kortstam na Roemeense domper

Doriano Kortstam (24) zag eerder deze zomer een Roemeens avontuur afketsen, maar gaat alsnog in het buitenland aan de slag. De voormalig verdediger van FC Eindhoven tekende recent voor drie jaar bij het Griekse FC Platanias Chania.

Plantanias Chania, dat actief is op het tweede niveau in Griekenland, kondigde de komst van Kortstam aan via de officiële kanalen.

Eerder deze zomer leek de tweevoudig international van Curaçao onderweg naar het Roemeense FC Botoşani, alleen kwam de mandekker daar niet door de medische keuring en uiteindelijk werd de deal afgeblazen.

Kortstam streek in 2017 neer bij FC Eindhoven, maakte afgelopen seizoen in twintig competitieduels zijn opwachting, maar mocht alweer vertrekken. Eerder vertoefde hij op de Nike Academy in Engeland, kwam in Slovenië uit voor twee clubs en speelde in Nederland bij Jong Roda JC en Achilles '29.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.