Volledig scherm
© Getty Images

Red Bull-baas Horner pleit Verstappen vrij

Teambaas Christian Horner van Red Bull heeft bij Ziggo Sport enkele geruchtmakende uitspraken van zichzelf over de crash van Max Verstappen vorige week bij de kwalificatierace voor de Grote Prijs van Bahrein genuanceerd. Volgens de topman van Red Bull was het vrijdag in de vertaling niet helemaal goed gegaan. Daardoor leek het dat hij de schuld voor het ongeval grotendeels bij de Nederlander legde.

Horner zou hebben gezegd dat er geen sprake was van een technische storing, zoals Verstappen zelf vermoedde. De Limburgse Formule 1-coureur had volgens de leider van Red Bull met zijn voet zelf extra gas gegeven nadat zijn auto van de baan was geraakt. Hij ramde daardoor een muur langs het circuit.

,,Nee, dat was absoluut niet het geval'', verzekerde Horner in China. ,,De vraag was of het gas bleef openstaan. Nee, dat was niet het geval. Er ging iets niet goed bij het schakelen en dat is vooral een kwestie van software. Dat ligt bij ons en niet bij Renault. De wagen schakelt hard en dat in combinatie met Max die over de kerbstones rijdt, dan krijg je zo'n probleem. Daar werken we nu aan. Was het dus de schuld van Max? Nee, hij heeft zeker geen fout gemaakt, hij zat alleen maar in de auto.''