Volledig scherm
Molano viert ritwinst in Ronde van Colombia © photo: Cor Vos

Sprinter Molano uit Giro gezet met afwijkende bloedwaarden

De Colombiaanse sprinter Juan Sebastián Molano is uit de Giro zet vanwege abnormale bloedwaarden. De renner van UAE Emirates wordt voorlopig geschorst door de UCI en zijn ploeg.

De afwijkende bloedwaarden kwamen na een interne controle binnen de ploeg aan het licht. In afwachting van verder onderzoek doet UAE Emirates nog geen verdere uitspraken over de zaak. 

De 24-jarige Molano kwamen afgelopen winter over van Manzana Postobon vanwege zijn goede eindschot. In zijn eerste wedstrijd voor UAE Emirates bewees hij in februari meteen zijn kracht door een ritzege in de Ronde van Colombia te pakken. De Giro was zijn tweede grote ronde, in 2017 reed hij al eens de Vuelta. 

  1. Mollema na sterke tijdrit: ‘Al hele week een goed gevoel’

    Mollema na sterke tijdrit: ‘Al hele week een goed gevoel’

    Bauke Mollema zag zondag in de tweede individuele tijdrit van de Giro d’Italia zijn goede vorm bevestigd. De kopman van Trek-Segafredo was in San Marino goed voor de derde tijd, een minuut achter ritwinnaar Primoz Roglic. ,,Ik had de hele week al een goed gevoel, ook vanwege die eerste tijdrit in Bologna. Het heeft alles te maken met een goede voorbereiding en goede vorm. Als ik in vorm ben kan ik ook goede tijdritten rijden’', aldus Mollema.