Volledig scherm
PREMIUM
Wil Boessen © BSR Agency

Boessen wil weer karakter zien bij Helmond Sport: ‘Er moet reuring in de tent komen’

Een vervelend ploegje. Dat moet Helmond Sport weer worden, als het aan Wil Boessen (55) ligt. Zelf houdt de nieuwe trainer ook wel van uitdelen. Kan ook bijna niet anders als je in een volkswijk in Sittard bent opgegroeid. ,,Je moest vechten als je bij een bepaald groepje wilde horen.”

Als je hem op het veld bezig ziet zou je het niet zeggen, maar Wil Boessen is van nature een verlegen persoon. Nog altijd wil hij weleens blozen als er iets ongemakkelijks gebeurt, maar al lang niet meer zo vaak als vroeger. Zijn opvoeding in de volkswijk Stadbroek in Sittard heeft hem ook gehard. ,,Het was hard, ja. Je kan in een milieu opgroeien waar de rode loper voor je wordt uitgerold, maar op over een pad waar je over de stenen struikelt. Ik had dat laatste. Mijn ouders zeiden altijd: ‘Stel je niet aan, opstaan!’ Dat heb ik in mijn leven wel meegenomen.”

  1. Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvankelijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvanke­lijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

    Orhan Dzepar begreep er even niets meer van. Vlak voor de 0-2 kreeg de speler van Helmond Sport de vuisten van FC Dordrecht-doelman Petar Stoskovic vol in zijn gezicht en lag hij groggy op de grond. Of de bal echt in het doel was beland? En/of Helmond Sport bij Dordrecht (1-2) écht voor het eerst sinds 9 maart 2018 weer een uitduel won? ,,Ik wist even echt niet meer wat er gebeurd was.”