Volledig scherm
Branco van den Boomen © BSR Agency

Branco van den Boomen zag afscheid David Nascimento aankomen: ‘Hij was een goede man voor FC Eindhoven’

Branco van den Boomen stuurde zaterdagmiddag, na het nieuws over het vertrek van trainer David Nascimento, een dankbare tweet de wereld in. ,,Bedankt David, je hebt me aangepakt en beter gemaakt!”, schreef de aanvoerder van FC Eindhoven.

,,Jammer dat hij weggaat. David was een goede man voor de club”, vulde Van den Boomen later aan, kort na het verloren oefenduel met VVV-Venlo (2-0). Echt verrast was de Veldhovenaar echter niet. ,,Uiteindelijk zag je het misschien wel aankomen, omdat hij moeite had om door te gaan met deze faciliteiten”, stelt de middenvelder enigszins cryptisch. ,,Hij had ons verteld over een gesprek met de club, maar verscheen maandag op de training en zei door te willen in het 1-4-3-3-systeem. Dus ik dacht: oké, hij blijft toch. Maar uiteindelijk hebben ze er samen voor gekozen niet door te gaan.”

Hogerop

Van den Boomen verwacht dat er onder de nieuwe hoofdtrainer, Ernie Brandts, wel iets gaat veranderen. De coach hoopt zijn elftal te bouwen rondom de Veldhovenaar, maar snapt ook dat Van den Boomen hogerop wil. Van den Boomen: ,,Ik heb aangegeven dat ik door moet als speler. Ik vind dat er clubs zijn die genoeg (geld) bieden, maar FC Eindhoven vindt dat niet. Daar kan ik niets aan veranderen. En of die clubs meer gaan bieden, weet ik niet.”