Henk de Jong.
Volledig scherm
Henk de Jong. © BSR Agency

Cambuur-trainer De Jong: ‘Geef ons dan wel die kampioensschaal’

VideoTrainer Henk de Jong van SC Cambuur legt zich neer bij de uitspraak van de rechter, die donderdag bepaalde dat de Friese club niet zal promoveren naar de eredivisie. ,,De rechter heeft zijn verhaal gedaan. We moeten nu stoppen met smijten en gooien", reageerde de coach op de site van Voetbal International.

Hij had nog wel een verzoek aan de KNVB. ,,Ik hoop dat ze ons dan wel die (kampioens)schaal geven. Gewoon los van wel of niet promotie. Wij zouden kampioen zijn geworden, die schaal staat daar symbool voor."

De Jong was een stuk milder in zijn reactie dan eind april, toen de KNVB besloot de competities in het betaald voetbal vanwege het coronavirus voortijdig te beëindigen en geen clubs te laten promoveren of degraderen. De trainer noemde het een ‘regelrechte schande’.

Cambuur was koploper met een riante voorsprong en kon promotie nauwelijks nog ontgaan. ,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld. We hebben hier een jaar keihard voor gewerkt. Het juridische heeft nu gewonnen van het sportieve. Dat voelt niet goed, maar de rechter is een eerlijk mens. Hij zal alles goed hebben afgewogen."

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.