Terwijl zijn teamgenoten zojuist de 0-2 hebben gevierd, moet Orhan Dzepar nog even bijkomen.
Volledig scherm
Terwijl zijn teamgenoten zojuist de 0-2 hebben gevierd, moet Orhan Dzepar nog even bijkomen. © BSR Agency

Dzepar kreeg memorabele uitzege Helmond Sport aanvankelijk niet mee: ‘Ik wist niet wat er gebeurde’

Orhan Dzepar begreep er even niets meer van. Vlak voor de 0-2 kreeg de speler van Helmond Sport de vuisten van FC Dordrecht-doelman Petar Stoskovic vol in zijn gezicht en lag hij groggy op de grond. Of de bal echt in het doel was beland? En/of Helmond Sport bij Dordrecht (1-2) écht voor het eerst sinds 9 maart 2018 weer een uitduel won? ,,Ik wist even echt niet meer wat er gebeurd was.”

Toen Dzepar even later op het scorebord keek, zag hij wel 0-2 staan. Hij kreeg het niet helemaal mee, ook al door de harde beuk tegen zijn hoofd. En omdat FC Dordrecht nog eens vol druk ging zetten, was er amper tijd om even rustig op adem te komen. Sterker nog: toen Jordy Wehrmann in de 83ste minuut de aansluitingstreffer voor FC Dordrecht maakte, dacht Dzepar aan hele andere scenario's dan de eerste uitzege sinds 9 maart 2018. ,,Ik dacht: we gaan een puntje over de streep trekken. Pas na het laatste fluitsignaal drong het tot me door”, stelt Dzepar. 

Pas als zijn teamgenoten juichen, dringt het besef ook bij Dzepar door. De 0-2 in de 68ste minuut ging echt in het doel; uit een vrije trap van Tibeau Swinnen knikte middenvelder Thomas de Kok de bal achter zijn eigen keeper. Dzepar speelde daarin een cruciale rol door hem het zicht te beletten. En dus vierde hij een feestje op het veld én in de kleedkamer. Zeker ook omdat Helmond Sport de rest van het weekeinde vrijaf kreeg van oefenmeester Wil Boessen. Dat is inmiddels ook tot Dzepar doorgedrongen. Met een grijns: ,,Já, we hebben dus echt gewonnen.”

Memorabele zege

Het eindigde dus in 1-2, een memorabele uitzege voor Helmond Sport. Het was de eerste sinds 9 maart 2018 en de eerste na 29 duels zónder winst op vreemde bodem.  Het clubrecord blijft daarmee voorlopig nog wel op 30 uitwedstrijden zonder overwinning staan (gevestigd tussen mei 1970 en april 1972 onder trainer Jacques de Wit).