Volledig scherm
© BSR Agency

FC Eindhoven al na een helft uitgespeeld bij sterker RKC

Spannend was het eigenlijk nooit in het Mandemakers Stadion. FC Eindhoven kwam na een half uur uit het niets langszij tegen RKC, dat daarna nog voor rust de wedstrijd in het slot gooide: 3-1. Het seizoen van de blauwwitten is definitief voorbij.

FC Eindhoven trad door blessures en schorsingen aan met een piepjonge defensie. Naast Collin Seedorf stonden drie tieners: Jay Idzes, Gijs van Otterdijk en Niels Raaijmakers. Voorin geen Alvin Daniëls (niet helemaal fit) en Elisha Sam in de basis. Wel Rigino Cicilia en Marcelo Lopes. Tussen de palen Menno Bergsen in plaats van Ruud Swinkels (geblesseerd).

Veertig seconden

Bergsen kon de bal na veertig seconden al uit het eigen doel vissen. De goalie werd verrast door een afstandsschot vanaf circa dertig meter van Paul Quasten. Bergsen kreeg er nog een handje tegenaan, maar kon niet keren, 1-0. Halverwege de eerste helft liet RKC twee gigantische kansen op 2-0 liggen, waarna FC Eindhoven uit het niets langszij kwam.

Cicilia succesvol

Cicilia stond in het kwart al aardig te voetballen, zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel en had twee goede steekpasses. Bij een vrije trap van Branco van den Boomen in de 30ste minuut verlengde Cicilia succesvol met het hoofd, 1-1. Lang kon de spits niet van zijn eerste FCE-treffer genieten. Emil Hanssen scoorde in de 33ste en 44ste minuut: 3-1.

De eerste van Hanssen was uit een vrije trap. Bij de tweede schoof hij in alle vrijheid binnen nadat Karim Essikal hem liet lopen. Met de 3-1 was de wedstrijd eigenlijk wel beslist. In het derde kwart gebeurde weinig. Daarna schoot Darren Maatsen van RKC nog een keer op de paal, FC Eindhoven had een penalty kunnen krijgen vanwege een handsbal.