Volledig scherm
© BSR Agency

FC Eindhoven blameert zich bij hekkensluiter FC Dordrecht

Een donkere avond voor FC Eindhoven. Niet alleen kreeg het goede gevoel van afgelopen week geen vervolg tegen hekkensluiter FC Dordrecht (1-0 verlies in de laatste minuut). Ook lijkt Cas Faber als invaller opnieuw een zware blessure te hebben opgelopen.

FC Eindhoven maakte dinsdag nog reclame voor zichzelf in de beker tegen FC Utrecht (1-2 verlies na verlenging). Vrijdagavond deed de ploeg van trainer Ernie Brandts dat zeker niet, uit bij FC Dordrecht. Het ging in de laatste minuut fout voor de blauw-witten.

Bekijk hier de samenvatting van FC Dordrecht - FC Eindhoven (Premium)

In de eerste helft hield FC Eindhoven vooral tegen en kwam maar af en toe over de middenlijn, zonder echt gevaarlijk te worden. Kaj de Rooij (geschorst) werd duidelijk gemist. De enige dreiging kwam uit standaardsituaties. Wel hield FCE het achterin aardig dicht, met Mawouna Amevor en Bart Biemans als centrale koppel en Maarten Peijnenburg op ‘6'.

Blauw-witte muur

FC Dordrecht had voor rust veel de bal, voetbalde aardig, maar kwam niet de blauw-witte muur. Na de pauze waren er meer kansen te noteren, aan beide kanten. FC Eindhoven kende rond het uur een goede fase, met een grote mogelijkheid voor invaller Marcelo Lopes en een goede knal van Justin Ogenia die net over het Dordtse doel vloog.

Tweemaal lat

FC Eindhoven hield het niet vast en FC Dordrecht werd weer gevaarlijk. In de laatste twintig minuten raakte Achraf El Boutalaoui tweemaal de Eindhovense lat. In de 71ste minuut met een afstandsschot en vlak voor tijd uit een vrije trap. In de blessuretijd ging FC Dordrecht, niet onverdiend, toch nog met de zege aan de haal. Quincy Hogesteger frommelde binnen: 1-0.