Volledig scherm
© BSR Agency

FC Eindhoven boekt tegen Excelsior tweede zege binnen een week

Een geweldig weekje voor FC Eindhoven en zijn fans. Na maandag de 2-4 winst op Jong AZ werd vrijdagavond met 3-1 gewonnen van Excelsior. De ploeg van trainer Ernie Brandts werd voor rust aan een voorsprong geholpen en maakte het karwei na de pauze overtuigend af.

FC Eindhoven verscheen aan de aftrap met één wijziging ten opzichte van het maandagduel met Jong AZ (2-4 winst). De van een schorsing teruggekeerde Jay Idzes nam de plek in van Dave de Meij. Valentino Vermeulen behield zijn plaats centraal achterin, ondanks de aanwezigheid van de weer fitte Bart Biemans in de selectie.

Bekijk hier de samenvatting van FC Eindhoven - Excelsior (Premium)

Dat FC Eindhoven halverwege de wedstrijd met 1-0 voor stond, was niet onverdiend, maar ook mede dankzij Excelsior. Om precies te zijn: dankzij Luigi Bruins. De routinier draaide zich rond de veertigste minuut vast in zijn eigen strafschopgebied, verloor de bal aan Samy Bourard en trok aan de noodrem. De penalty die volgde werd overtuigend benut door Rigino Cicilia, 1-0.

Excelsior mist scherpte in afronding

Achterin hield FC Eindhoven het aardig dicht, maar toch had Excelsior in de eerste helft kunnen scoren als het voorin iets scherper was geweest. Ook na de pauze misten de Rotterdammers fortuin en scherpte in de afronding, iets waar FC Eindhoven totaal geen last van had. In de 49ste minuut knalde Kaj de Rooij de bal uit een hele moeilijke hoek in het dak van het doel, 2-0.

Goed niveau

Net als tegen Jong AZ haalden de meeste FC Eindhoven-spelers een goed niveau. Marcelo Lopes, die dit seizoen veelal met fysieke klachten kampte, was een van de jongens in vorm. Hoewel de Portugees in de slotfase een eigenlijk niet te missen kans onbenut liet, dwong hij wel op fraaie wijze de penalty voor de 3-0 af. Bourard verzilverde de strafschop met een even fraaie panenka.

Vlak voor tijd, toen de wedstrijd al lang en breed gespeeld was, kreeg Excelsior nog een penalty voor een vermeende duwfout. Bruins ging achter de bal staan en bepaalde de eindstand op 3-1.