Rigino Cicilia (r) in actie namens FC Eindhoven, tijdens de 4-1 thuiszege van afgelopen vrijdag op Telstar.
Volledig scherm
Rigino Cicilia (r) in actie namens FC Eindhoven, tijdens de 4-1 thuiszege van afgelopen vrijdag op Telstar. © BSR Agency

FC Eindhoven heeft weer een international rondlopen: Cicilia opgeroepen voor Curaçao

Er loopt weer een international rond aan de Aalsterweg. Rigino Cicilia, spits van FC Eindhoven, is voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Curaçao. Marcelo Lopes zat in de voorselectie van Kaapverdië, maar viel af.

De 25-jarige Cicilia speelt medio oktober met Curaçao een vriendschappelijke interland in en tegen Panama (10 oktober) en een paar dagen later in de Nations League tegen Costa Rica (14 oktober). De aanvalsleider hoeft geen wedstrijd van FC Eindhoven te missen, want de eerstedivisionist is dat interlandweekend vrij.

Statie
Cicilia, die al eens voor de Onder-20 van Curaçao uitkwam, is momenteel de enige actieve international bij FC Eindhoven en de eerste sinds Ayrton Statie, die in 2016 in het Jan Louwers Stadion actief was. Statie, nu spelend bij FC Lienden, kwam tot acht wedstrijden voor het vaandelteam van Curaçao.

Kaapverdië
Marcelo Lopes (25) is in beeld bij het nationale team van Kaapverdië. De buitenspeler, die dit seizoen al driemaal scoorde en twee assists gaf voor FC Eindhoven, zat in de voorselectie, maar heeft de definitieve selectie niet gehaald. Lopes, die de Portugese nationaliteit heeft, heeft een ouder met Kaapverdische roots.