Een volle tribune in het Jan Louwers Stadion.
Volledig scherm
Een volle tribune in het Jan Louwers Stadion. © Jean Pierre Reijnen/DCI Media

FC Eindhoven hoopt dat fans afzien van compensatie en ervaart steun: ‘Laat die paar knaken zitten’

FC Eindhoven biedt seizoenskaart- en tickethouders een tegemoetkoming aan voor de thuisduels die geen doorgang vonden vanwege het coronavirus. De club hoopt echter dat fans geen gebruik maken van de compensatieregeling, als blijk van steun in een ‘financieel lastige tijd’.

Door het coronavirus ging er een streep door de laatste negen duels van seizoen 2019-2020, waaronder vier thuiswedstrijden. FC Eindhoven meldt dinsdagmiddag dat seizoenskaarthouders en losse tickethouders voor die gemiste duels een compensatie kunnen aanvragen in de vorm van ticketvouchers. Aanvragen indienen is hier mogelijk.

‘Financieel lastige tijd’
De oudste club van Eindhoven hoopt echter dat supporters ‘in deze financieel lastige tijd’ afzien van de aangeboden compensatie. Om dat te doen, hoeft geen actie te worden ondernomen. ,,Het teruggeven van ticketing opbrengsten heeft serieuze financiële gevolgen voor FC Eindhoven”, valt te lezen op de clubsite. ,,Veel Blauw-Witters hebben al aangegeven de club maximaal te steunen en geen tegemoetkoming aan te vragen, dank hiervoor!”

FC Eindhoven geeft verder aan ‘binnenkort’ meer informatie te verschaffen over de komende maanden en het nieuwe seizoen. Naar verwachting volgt eind mei of begin juni bericht over het verlengen of aanschaffen van seizoenskaarten.

‘Ik wil deze liefde ook komend seizoen weer zien’
Op Twitter laten enkele supporters al weten geen vergoeding te hoeven van ‘hun' FC Eindhoven. “Ik neem aan dat de blauwwitters afzien van de tegemoetkoming”, roept Eindhoven1909 op tot solidariteit onder de fanschare. En Stupersman tweet: ,,Steun ons FC Eindhoven en laat die paar knaken gewoon in hun zak zitten. Uit liefde voor de club kocht ik een seizoenskaart en deze liefde wil ik ook komend seizoen weer kunnen zien.”