Volledig scherm
Bart Biemans (FC Eindhoven) in duel met Nabil El Zhar (Al-Ahli) © FC Eindhoven Media

FC Eindhoven in de hitte onderuit tegen fel Al-Ahli

FC Eindhoven moest vrijdag zijn meerdere erkennen in Al-Ahli uit Qatar. Door een ingeving van Branco van den Boomen stond het 1-1 met de rust, maar in de tweede helft liep de score op naar 3-2.

Bij FC Eindhoven de van een schouderblessure herstelde Ruud Swinkels onder de lat, voor het eerst in de voorbereiding. Centraal achterin de Belgische proefspelers, Bart Biemans en Flor Van der Eynden, en op het middenveld geen Samy Bourard maar de meer controlerende Jay Idzes.

In Hoevelaken, op het sportpark van SC Hoevelaken, werd vanwege de hitte niet om 14.30 uur maar om 11.00 uur afgetrapt. De Qatarezen begonnen fel en stonden binnen het kwartier op 1-0. Een paar minuten nadat proefspeler Van den Eynden op de doellijn een achterstand voorkwam, zorgde Salah Al-Yahri alsnog voor de openingstreffer. Bij FC Eindhoven ging bij de goal veel fout, van de ingooi van de keeper tot het niet meelopen met tegenstanders.

Briljante steekbal
Eigenlijk uit het niets kwam FC Eindhoven langszij, halverwege de eerste helft. Branco van den Boomen zette Marcelo Lopes met een briljante steekbal vrij voor vijandelijk doel en laatstgenoemde toonde zich koelbloedig, 1-1. De Eindhovenaren kregen daarna iets meer controle en vlak voor rust via Rigino Cicilia nog een grote kans op 1-2. De spits zag zijn volley via een tegenstander over het doel belanden.

Met vijf wissels begon FC Eindhoven aan het tweede bedrijf. Al binnen drie minuten moest invaller Menno Bergsen de bal uit het eigen net vissen. Nabil El Zhar, oud-speler van Liverpool, nam de 2-1 voor zijn rekening. Een paar minuten later voorkwam Bergsen een derde treffer, maar na een klein uur betekende een eigen doelpunt van Zé Pedro alsnog de 3-1.

Bourard valt op
Bij FC Eindhoven werd het daarna door wissels nog jonger en opvallend genoeg kwam derde keeper Thom Jonkerman als rechtsback in de ploeg. Desondanks bleven de blauwwitten, met Samy Bourard als de meest opvallende speler, op zoek naar goals en met succes. In de 77ste minuut maakte Jort van der Sande de aansluitingstreffer: 3-2.