Volledig scherm
FC Eindhoven won ruim van FC Dordrecht. © BSR Agency

FC Eindhoven walst opnieuw over FC Dordrecht heen en gaat gedeeld aan kop

FC Eindhoven boekte eerder dit jaar een historische 8-1 overwinning op FC Dordrecht en vrijdagavond zegevierde het opnieuw met grote cijfers: 5-1. Grote smaakmakers waren de vleugelflitsers, Marcelo Lopes en Joey Sleegers. Lopes scoorde een hattrick. Sleegers trof een keer doel en fungeerde tweemaal als aangever.

FC Eindhoven kon voor het eerst dit seizoen beschikken over Sleegers, Bart Biemans en Zé Pedro. Vorige week tegen NEC (1-2 winst) was het drietal nog niet speelgerechtigd. Sleegers en Zé Pedro begonnen tegen FC Dordrecht meteen in de basis, wat ten koste ging van Valentino Vermeulen en Samy Bourard. Kaj de Rooij behield zijn plek op het middenveld.

FC Eindhoven kwam uitstekend uit de startblokken, met binnen de minuut een schuiver van Marcelo Lopes die maar nét naast de verkeerde kant van de paal verdween. Hoewel er veelal goed werd gevoetbald door de thuisploeg, bleven grote kansen lang uit. FC Dordrecht, dat na de openingsfase in de wedstrijd groeide, kreeg wel een paar goede mogelijkheden. 0-0 leek de ruststand, maar in de laatste minuut werd een lage voorzet van Sleegers door Lopes tegen de touwen geschoven: 1-0.

In de tweede helft liep FC Eindhoven simpel weg bij de Dordtse bezoekers. Branco van den Boomen nam na een harde, halfhoge voorzet van Collin Seedorf knap aan en vlamde met een volley binnen, 2-0. Een paar minuten daarna omspeelde Lopes na een goede steekpass van Sleegers de keeper en scoorde de 3-0. Sleegers maakte in de 71ste minuut de 4-0 en in de 81ste minuut verscheen Lopes weer voor de goalie en trof opnieuw doel, 5-0.

Gedeeld aan kop

FC Dordrecht deed in de slotfase nog iets terug via Pedro Marques (5-1), maar verloor net als vorige week, toen tegen NAC (0-2). FC Eindhoven staat na twee speelronden op zes punten, met liefst zeven goals voor en slechts twee tegen. De blauwwitten gaan gedeeld aan kop. NAC Breda heeft een iets beter doelsaldo en staat dus bovenaan.

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Idzes, Zé Pedro (62. Vermeulen); De Rooij (73. Bourard), Essikal, Van den Boomen; Lopes, Van der Sande (76. Cicilia), Sleegers.