Volledig scherm
© BSR Agency

Helmond Sport doorbreekt ‘uitvloek’ met overwinning in Dordrecht

Helmond Sport moest er lang op wachten, maar de ploeg van trainer Wil Boessen heeft voor het eerst sinds 9 maart 2018 weer een uitduel gewonnen. Op bezoek bij FC Dordrecht werd het 1-2 voor de Helmonders, die daarmee aansluiting vinden in de middenmoot.

Wil Boessen voerde een wijziging door in zijn basisopstelling ten opzichte van de wedstrijd tegen Roda JC: Bram Zwanen begon nu op de bank, Dean Koolhof startte in de basis. Met die elf wist Helmond Sport voor rust niet te imponeren tegen FC Dordrecht, dat zelf aan de bal geen wonderploeg is. Wel waren de beste kansen in de eerste helft voor de thuisploeg.

Bekijk hier de samenvatting van FC Dordrecht - Helmond Sport (Premium)

Swinnen raakt de lat

Thomas Schalekamp had na 5 minuten al een kopkans uit een van de 10 (!) corners die FC Dordrecht voor rust kreeg, maar kopte naast. Verder schoot Schalekamp van dichtbij uit de draai naast en was Annas Achahbar met een leep boogballetje nog dicht bij de 1-0. Dordt had kortom de beste kansen, maar Helmond Sport was het dichtst bij een doelpunt. Na 18 minuten vuurde Tibeau Swinnen de bal van een meter of 25 op doel, zijn inzet spatte op de lat uiteen. De rebound was ook niet aan Juul Respen besteed, dus bleef het voor rust bij 0-0.

Ook in de tweede helft leek het aanvankelijk een lastige avond te worden voor Helmond Sport, dat al 29 uitwedstrijden op rij niet meer had gewonnen. Zelf creëerde de ploeg van trainer Wil Boessen amper kansen en had Helmond Sport het aan doelman Van Gassel te danken dat het niet achter kwam. Daarna gebeurde er echter iets bijzonder onverwachts.

2 goals in 3 minuten

In de 66ste minuut gaf Diego Snepvangers de bal met een hakballetje aan Koolhof, die erg koel bleef en een hoek koos: 0-1. Daarna kon het even niet op bij de Helmonders, want nog geen twee minuten later werd het ook nog 0-2: middenvelder Thomas Kok kopte de bal in eigen doel. Een weelde voor Helmond Sport, dat met kunst- en vliegwerk stand hield en de ‘uitvloek’ zo doorbrak. Alleen Jordy Wehrmann wist met een afstandsschot nog te scoren voor Dordrecht en dus bleef het bij 2-1.  De eerste uitzege sinds 9 maart 2018 (2-3 bij Telstar) is een feit.

Helmond Sport: Van Gassel; Joppen, De Regt, Klomp; Swinnen, Stans, Dzepar; Koolhof (86. De Louw), Respen (66. Mutzers), Snepvangers (86. Vereijken).