Volledig scherm
Helmond Sport won vaker van FC Eindhoven dan andersom. © BSR Agency

Helmond Sport - FC Eindhoven in cijfers: garantie voor doelpunten en spektakel

Helmond Sport - FC Eindhoven, het is vaak een derby zoals een derby hoort te zijn. Doelpunten, rode en gele kaarten én spektakel. De onderlinge balans qua cijfers is in het voordeel van Helmond Sport: van de 48 derby's die er werden gespeeld, wisten de Helmonders er 22 in winst om te zetten. 

Twee van die overwinningen liggen nog vers in het geheugen bij zowel de Helmondse als de Eindhovense fans. Vorig seizoen versloeg Helmond Sport de rivaal in eigen huis en liep FCE daardoor de play-offs mis. ,,Het was gewoon dramatisch, je gooit alles weg in die laatste wedstrijd”, zei een balende David Nascimento na afloop van dat duel. Het was voor de Eindhovense aanhang een déjà vu van de derby van twee jaar eerder, in 2017. Ook toen liep FC Eindhoven de play-offs mis door puntenverlies tegen de rivaal. Het werd destijds 2-2 door een late goal van Gillian Justiana. De Helmonders gingen toen  wel de nacompetitie in omdat ze een periode hadden gepakt.

FCE laatste jaren beter

De derby is niet alleen maar een feestje voor Helmond Sport of kommer en kwel voor FC Eindhoven. Nee, van de 48 onderlinge duels mag de balans dan wel in het voordeel zijn van Helmond Sport, ook FCE deed de rivaal in het verleden regelmatig pijn. De Eindhovenaren wonnen 15 keer van Helmond Sport, verder eindigde het elf keer gelijk. De doelcijfers spreken dan wel weer in het voordeel van Helmond Sport, met 87 doelpunten tegenover 67 goals van FC Eindhoven. Sinds 2014/2015 zijn de Eindhovenaren qua onderlinge balans de betere: van de laatste tien derby's wist FCE er vijf te winnen, werd het twee keer gelijk en werd er drie keer verloren.  

Volledig scherm
De laatste jaren presteert FC Eindhoven beter in de derby. © Helmond Sport v FC Eindhoven