Volledig scherm
Helmond Sport-trainer Wil Boessen zag zijn ploeg hard onderuit gaan tegen Eredivisionist Heracles Almelo © BSR Agency

Helmond Sport krijgt er vijf om de oren tegen eredivisionist Heracles Almelo

FLERINGEN - Na vier oefenzeges op rij staat Helmond Sport weer stevig met beide benen op aarde. Eredivisionist Heracles Almelo was in het Overijsselse Fleringen veel te sterk voor de ploeg van Wil Boessen: 5-0.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Niels Leemhuis opende tien minuten na rust op aangeven van Teun Bijleveld de score. Enkele minuten later werd de mooiste treffer van de middag gemaakt. Robin Pröpper zag Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel te ver voor zijn goal staan en schoot nog van eigen helft over de keeper heen: 2-0.

Heracles Almelo nam geen gas terug en ongeveer twintig minuten voor tijd viel de 3-0 toen Joey Konings het snelst bij een afgevallen bal was en in de korte hoek van invalkeeper Stefan Tielemans raak schoot. Konings was vijf minuten later ook de maker van de 4-0 uit een corner. Het slotakkoord was ruim vijf minuten voor tijd voor invaller Silvester van der Water die de verre kruising vond. 

Aankomende vrijdag oefenen de Helmonders in het SolarUnie Stadion voor de laatste keer deze voorbereiding. Dan is Al Raed uit Saudi-Arabië de tegenstander. Op vrijdag 9 augustus begint de competitie voor Helmond Sport met een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.