21-09-2019: Voetbal: Helmond Sport v TOP Oss: Helmond
Lorenzo Pique of TOP Oss, Sander Vereijken (Helmond Sport)
Keuken Kampioen Divisie 2019/2020
Volledig scherm
21-09-2019: Voetbal: Helmond Sport v TOP Oss: Helmond Lorenzo Pique of TOP Oss, Sander Vereijken (Helmond Sport) Keuken Kampioen Divisie 2019/2020 © BSR Agency

Helmond Sport lijdt eerste thuisnederlaag

Helmond Sport is zaterdagavond in de Keuken Kampioen Divisie tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen. TOP Oss won het matige Brabantse onderonsje in het SolarUnie Stadion met 0-2.

Helmond Sport is zaterdagavond in de Keuken Kampioen Divisie tegen de eerste thuisnederlaag aangelopen. TOP Oss won het matige Brabantse onderonsje in het SolarUnie Stadion met 0-2.

Helmond Sport won eerder dit seizoen de derby van FC Eindhoven en hield een punt over aan de duels met Almere City FC En FC Volendam. Die 5 punten zijn voor Helmond Sport niet genoeg om de provinciegenoot onder zich te houden, die gingen in de kelder van de eerste divisie naar 7.

Oss beter uit de startblokken

De bezoekers uit Oss kwamen feller uit de startblokken dan de Helmonders, die na tien minuten spelen hun eerste doelpoging lieten noteren. Het schot van Diego Snepvangers ging over het doel van Ronald Koeman jr. De zoon van de bondscoach kon de bal ook vangen na een frivool hakje van Orhan Dzepar uit een voorzet van Guus Joppen, de rechtsback die de achterlijn haalde. Uit een door Jeff Stans genomen vrije trap kopte Nick de Louw in vrije positie naast en een schot van Dean Koolhof ging naast.

Maar TOP Oss was dus dreigender en kwam na iets meer dan een half uur spelen op voorsprong. Stijn van Gassel leek het afstandsschot van Lorenzo Piqué te keren, maar de bal verdween onder zijn lichaam door over de doellijn en zo stond het knullig 0-1. Het was niet de eerste keer dat de 22-jarige doelman uit Ysselsteijn niet vrijuit ging dit seizoen. Voor rust kreeg Givan Werkhoven nog een kopkans op de gelijkmaker, maar de 0-1 werd niet weggepoetst.

Over en uit

Tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld, toen TOP Oss de bal vanaf de hoekvlag niet voor het doel slingerde maar teruglegde naar de tweede lijn, waar Lion Kaak vrij kon uithalen: 0-2. Jeff Stans kreeg nog wel de kans op de aansluitingstreffer, maar hij knalde op de paal. TOP Oss kon counteren maar het zat eindstation Cas Peters in de afronding een paar keer niet mee. TOP Oss speelde het dus niet goed uit en Helmond Sport was aanvallend te onmachtig om nog iets terug te doen. Daardoor bleef het bij 0-2.

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Joppen, Klomp, De Louw, Poelmans; Swinnen, Stans (72. Zwanen), Dzepar; Koolhof (84. Mutzers), Werkhoven, Snepvangers (46. Vereijken).