Volledig scherm
© BSR Agency

Helmond Sport sluit dramatisch seizoen op gepaste wijze af; ploeg eindigt op laatste plek

Het rampseizoen van Helmond Sport is compleet. Door de nederlaag tegen TOP (0-4) zakken de Helmonders naar de allerlaatste plek op de televisieranglijst en krijgt de club volgend seizoen maarliefst 30.000 euro minder aan mediagelden. En omdat Jong FC Utrecht won, eindigt Helmond Sport het seizoen ook nog eens als laatste.

De belangen waren groot voor Helmond Sport tegen play-off-deelnemer TOP Oss. De ploeg uit Oss moest hoger dan negende eindigen om over Helmond Sport heen te klimmen in de ‘televisieranglijst’ en dat gebeurde ook. Zodoende krijgt Helmond Sport volgend seizoen liefst 30.000 euro minder aan mediagelden. Een fors bedrag voor de geplaagde Helmonders.

Helmond Sport moest sowieso winnen om TOP een hak te zetten, de eerste helft waren er ook kansen voor de ploeg van Robby Alflen. Voetballend ging het gelijkop en ook de kansen waren goed verdeeld. Olivier Rommens schoot namens TOP maar net over en even later had Jordan van der Gaag de bal voor het intikken, maar kaapte juist ploeggenoot Juul Respen de bal voor zijn neus weg: kans verkeken. Voor rust werd er ook niet meer gescoord.

Helmond Sport laat het lopen

In de tweede helft keek Helmond Sport al snel tegen een achterstand aan. Bart Meijers vergat buitenspel op te heffen, vervolgens hield Huseyin Dogan twee verdedigers bezig en kon de volledig vrijstaande Bryan Smeets de bal zo binnenschieten: 0-1. Een kwartier later was het helemaal bekeken; het schutterende Helmond Sport kreeg de bal opnieuw niet weg uit het eigen strafschopgebied en was het Rick Stuij van den Herik die voor de 0-2 zorgde. Vlak voor tijd maakte Philippe Rommens uit een voorzet van Huseyin Dogan ook nog de 0-3. Diezelfde Dogan, de uitblinker, bepaalde de eindstand in de slotminuut op een pijnlijke 0-4.

Negatief clubrecord

Daar bleef het ook bij, zodoende is het drama in Helmond wel zo’n beetje compleet. Door de nederlaag tegen TOP en de zege van Jong FC Utrecht op FC Dordrecht eindigt Helmond Sport het seizoen ook nog eens als nummer laatst met 22 punten, een evenaring van het negatieve clubrecord uit 1996. Al werden er toen ‘slechts’ 34 wedstrijden gespeeld en dit seizoen 38. Dus gemiddeld deed Helmond Sport het nooit slechter dan dit rampseizoen.