Het contract van Nick de Louw (r) wordt vooralsnog niet verlengd.
Volledig scherm
Het contract van Nick de Louw (r) wordt vooralsnog niet verlengd. © BSR Agency

Helmond Sport vooralsnog niet verder met De Louw, Vits, Koolhof en Poelmans

Helmond Sport heeft de contracten van Senne Vits, Nick de Louw, Joeri Poelmans en Dean Koolhof opgezegd. De club had een optie om de aflopende contracten van het viertal te verlengen, maar doet dat - mede vanwege de onduidelijkheid over de toekomst - niet. De rest krijgt later uitsluitsel.

Voor Vits, De Louw, Poelmans en Koolhof geldt dat zij vóór 1 april duidelijkheid moesten krijgen, voor Ferry de Regt, Jeroen Verkennis, Bram Zwanen, Tibeau Swinnen en Givan Werkhoven ligt de deadline op 1 juni. Directeur Leon Vlemmings gaat met alle spelers nog in gesprek, het wil dus nog niet zeggen dat Vits, De Louw, Poelmans en Koolhof daadwerkelijk de club zullen verlaten. Vlemmings: ,,Door het coronavirus is er nu nog veel onduidelijk, dat is een van de redenen dat we de opties niet hebben gelicht. Verder kan je het niet los zien van het sportieve.”

Selectie ververst?

Helmond Sport staat laatste en beleeft een moeizaam seizoen. De kans is daarom groot dat de selectie voor een groot deel ververst wordt. In totaal lopen er negen contracten af; verder spelen Jeffrey Neral, Kay van der Vorst, Bodi Brusselers en Stefan Tielemans op amateurbasis. Die laatste maakt de stap naar derdedivisionist Gemert. Verder worden Daan Klomp en Diego Snepvangers gehuurd van NAC, waar hun contract na dit seizoen afloopt. 

De contracten van Stijn van Gassel, Guus Joppen, Jeff Stans, Orhan Dzepar, Sander Vereijken, Juul Respen en Robert Mutzers (2021) lopen door. Jordy Thomassen (2023) ligt nog langdurig vast. Dat brengt het totaal op acht.