Robby Alflen.
Volledig scherm
Robby Alflen. © BSR Agency

Helmond Sport zet trainer Robby Alflen op non-actief: ‘Passend slot van een vervelend jaar’

Helmond Sport heeft trainer Robby Alflen per direct op non-actief gesteld. De Utrechter heeft nog een contract tot medio 2020, maar de club heeft niet het vertrouwen dat de coach volgend seizoen het tij kan keren. Helmond Sport beleefde het slechtste seizoen uit de clubhistorie en eindigde als laatste. Alflen reageert teleurgesteld. ,,Het is een passend slot van een vervelend jaar”, stelt hij. 

Het bestuur en de directie van Helmond Sport zijn deze week bij elkaar gekomen en zijn toen tot het besluit gekomen om afscheid te nemen van de trainer, die aan zijn eerste seizoen bezig was. Intern hield men lange tijd vertrouwen in Alflen. Directeur Leon Vlemmings, die nu niet verder wil reageren, stelde eind maart tegen het ED dat het niet ‘paste om de schuld van de prestaties even snel in de schoenen van de trainer te schuiven.’ Alflen had het ontslag ondanks de teleurstellende prestaties niet aan zien komen. ,,Dat klinkt misschien raar, gezien de ranglijst. Ik had eerder nog geen signalen ontvangen, maar toen Leon dinsdag belde, wist ik hoe laat het was.”

Alflen stak de laatste weken ook al volop energie in het nieuwe seizoen met Helmond Sport. Zo sprak hij met diverse spelers (zoals met aanwinst Sander Vereijken) over de toekomst van de club. Nadat het seizoen maandag in een vergadering werd geëvalueerd zag zijn perspectief er ineens slecht uit, woensdag kreeg hij zijn ontslag. Helmond Sport praat momenteel met Alflen over de afwikkeling van zijn doorlopende contract. ,,Het is zoals het is”, zegt Alflen.