Volledig scherm
© BSR Agency

Jong PSV bekroont topseizoen met derde plek in de Keuken Kampioen Divisie

Jong PSV heeft een prachtig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie bekroond met de derde plek in de eindstand. Tegen Telstar won de ploeg van Dennis Haar vrijdagavond in het Philips Stadion moeizaam (2-0), maar dat was voldoende om de plek op het podium in de eerste divisie te grijpen.

Dankzij goals van Mauro Júnior en invaller Jaëll Hattu gingen de drie punten naar het Eindhovense beloftenteam, dat op 63 punten eindigt. Jong PSV eindigt daarmee in punten gelijk met Go Ahead Eagles en FC Den Bosch, maar heeft een beter doelsaldo en is daarom de nummer drie geworden.

Jong PSV had tegen Telstar na 22 seconden de eerste goal al moeten maken, maar Joël Piroe wist van dichtbij niet te scoren. Zijn inzet belandde in de handen van Telstar-doelman Sven van der Maaten. Het was meteen de allergrootste kans voor Jong PSV in de eerste helft, hoewel Piroe nog een keer in een wat moeilijkere positie kon aanleggen. De Eindhovense beloften waren iets te onnauwkeurig in de eindfase of stuitten op de verdedigers van Telstar, die telkens een been tussen de laatste pass van de PSV’ers kregen.

Er was bijna de hele wedstrijd maar een ploeg die het initiatief had en dat waren de Eindhovense beloften. Tussendoor kwam Telstar er een paar keer uit via met name Terell Ondaan, maar dichtbij een goal waren de mannen van Mike Snoeij zelden. In de slotfase werd nog een Telstar-treffer afgekeurd.

De derde plaats in de eindstand is de hoogste klassering ooit voor Jong PSV in de eindstand. De ploeg werd in het eerste seizoen tiende, daarna achtereenvolgens veertiende, elfde, vierde en vijfde. Joël Piroe is dit seizoen topscorer van de ploeg geworden, met elf treffers.

PSV