Volledig scherm
Shurandy Sambo en Mathias Kjolo van Jong PSV. © BSR Agency

Jong PSV houdt Jong Ajax met remise van koppositie af

Jong PSV en Jong Ajax zijn op De Herdgang niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. 

Bij beide ploegen ontbraken veel spelers, omdat Ajax 1 en PSV 1 de afgelopen periode op trainingskamp waren. Jong PSV maakte een betere indruk dan voor de winterstop en had een paar goede kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de eerste helft kreeg Cyril Ngonge de beste mogelijkheid nadat hij zichzelf goed vrij wist te spelen, maar zijn inzet ging niet over de lijn.

Bij Jong PSV debuteerden de verdedigers Shurandy Sambo (rechtsback) en Mees Kreekels (centrale verdediger) en beiden konden terugkijken op een goed debuut. Sambo maakte offensief een uitstekende indruk en bracht de aanvallers een paar keer goed in stelling. Kreekels gaf weinig weg en kwam met een verdienstelijk optreden. Bij PSV stond ook de Noor Mathias Kjölo voor het eerst op het veld in een wedstrijd in het betaald voetbal en ook hij kon terugkijken op een goed debuut. Na rust maakte ook Damian Timan als invaller nog zijn eerste meters in het betaald voetbal.

Het grote verschil op de ranglijst tussen Jong PSV en Jong Ajax, dat bij een dikke zege zelfs koploper had kunnen worden, was op het veld helemaal niet terug te zien. Ajax was in de tweede helft wel een tijdje de bovenliggen de partij, maar Jong PSV kende ook goede fases waarin het had kunnen en misschien wel moeten scoren. Kort voor tijd moest bij Jong Ajax moest Joshua Pynadath nog van het veld vanwege een rode kaart.

PSV