Volledig scherm
Maxime Soulas baalt na het doelpunt van NEC. © BSR Agency

Jong PSV laat kans liggen om NEC pijn te doen

Jong PSV heeft ook aan de uitwedstrijd tegen NEC geen punten overgehouden en heeft dit seizoen op vreemde bodem alleen nog maar verloren. Na rust moest de ploeg van Peter Uneken vrijdagavond capituleren en gingen de Nijmegenaren over de PSV-talenten heen: 1-0. 

In de eerste helft liet NEC de nodige kansen uit standaardsituaties liggen en wist ook Jong PSV uit drie mogelijkheden niet te scoren. Het team van Uneken blijft voorlaatste in de stand in de Keuken Kampioen Divisie.

Al snel diende zich voor Jong PSV de eerste tegenvaller aan, omdat de talentvolle Belgische spits Yorbe Vertessen uitviel met op het oog een hamstringblessure. Hij worstelde eerder dit jaar al maandenlang met een soortgelijk fysiek probleem en moet nu hopen dat het meevalt.

Het was zeker niet alleen maar tegenhouden wat Jong PSV deed, omdat er ook fases waren waarin de ploeg zich goed onder de pressie van NEC wist uit te spelen. Zeker richting de eindfase van het duel lukte dat goed, zonder dat PSV vaak gevaarlijk kon worden. Onder anderen Claudio Gomes en Andrew Mendonca maakten voor rust een goede indruk en konden dat na rust af en toe doortrekken. Jong PSV moest als gezegd wel de nodige kansen van NEC dulden, maar de Nijmegenaren waren vaak onzorgvuldig of troffen de goed keepende Mike van de Meulenhof op hun weg. Zelf creëerden de Eindhovense beloften in de eerste helft drie kansen, maar Sekou Sidibe, Baggio Wallenburg en Andrew Mendonca konden om uiteenlopende redenen niet scoren. De inzet van Sidibe was te slap, Wallenburgs doelpoging hield het midden tussen een voorzet en een schot op goal en Mendonca kwam na een goede pass van Cyril Ngonge net verkeerd uit.

Ngonge

Daarmee was het Eindhovense liedje wat de kansen betreft grotendeels gezongen. Na rust wist Jong PSV niet vaak meer in de buurt van NEC-keeper Mattijs Branderhorst te komen, al kon Sidibe na een uur nog wel een keer op de goal schieten. Opnieuw was zijn inzet niet overtuigend genoeg. Ook Ngonge mocht nog eenmaal uithalen. Kort daarvoor wist Zian Flemming uit een tegenstoot Van de Meulenhof verschalken en daardoor pakte NEC uiteindelijk de winst. Jong PSV drong na goed keeperswerk van Van de Meulenhof nog wel aan, maar wist te weinig te creëren. 

PSV

Poll

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

De positie van Mark van Bommel wordt onhoudbaar als de crisis bij PSV blijft voortduren

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
9998 stemmen