Cyril Ngonge wist niet te scoren voor Jong PSV
Volledig scherm
Cyril Ngonge wist niet te scoren voor Jong PSV © BSR Agency

Jong PSV tobt in de eerste divisie door gebrek aan stootkracht

Jong PSV blijft tobben in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen subtopper Cambuur werd maandagavond op eigen veld met 0-1 verloren en dus blijft de ploeg van Peter Uneken op de laatste plek in de voorlopige stand staan. Hoewel de beloftenploeg bij een 0-0 stand in de tweede helft een numerieke meerderheid had, wist Cambuur toch de zege te pakken. 

Matchwinner werd Calvin Mac-Intosch, die een omhaal achter keeper Mike van de Meulenhof zag belanden. Cambuur had in de eerste helft al een aantal goede kansen gehad en raakte een keer de paal. Ook stond Van de Meulenhof een enkele keer goed in de weg. Jong PSV startte goed en beet wel een paar keer van zich af, maar de Friezen pakten gaandeweg het eerste bedrijf het initiatief over. Spits Cyril Ngonge had nog een schietkans, maar zijn inzet was niet hard genoeg om keeper Sonny Stevens te verontrusten. Ook Richard Ledezma had kunnen scoren, maar zijn inzet ging voorlangs.

Na rust kwam Jong PSV opnieuw niet slecht uit de kleedkamer, maar wisten de beloften niet te scoren. Even leek het duel te kantelen, toen Robin Maulun na een tackle van achteren op Claudio Gomes werd weggestuurd. Met elf tegen tien nam Cambuur het heft evenwel in handen en kon de ploeg opstomen richting het Eindhovense strafschopgebied. Een corner belandde via de kluts bij Mac-Intosch, die knap raak schoot.

In de slotfase probeerde Jong PSV nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar veel verder dan een aardig schot van Ledezma kwam het team van Uneken niet. Positief was dat de talentvolle aanvaller Yorbe Vertessen na een blessureperiode zijn rentree maakte. 

  1. Een nooit voorziene krachtproef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Een nooit voorziene kracht­proef gaat onder leiding van Frans Janssen van start bij PSV

    Het hek om het Philips Stadion gaat vanaf dinsdag een aantal weken virtueel open: PSV start om negen uur in de morgen met de verkoop van seizoenkaarten. Een enorme krachtproef voor commercieel directeur Frans Janssen (48) en zijn verkoopteam. De komende periode moet blijken of PSV-supporters gevoelig zijn voor het aanbod dat onder supervisie van Janssen is neergelegd, met drie opties om hun kaart te verlengen.

PSV