Volledig scherm
Cyril Ngonge wist niet te scoren voor Jong PSV © BSR Agency

Jong PSV tobt in de eerste divisie door gebrek aan stootkracht

Jong PSV blijft tobben in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen subtopper Cambuur werd maandagavond op eigen veld met 0-1 verloren en dus blijft de ploeg van Peter Uneken op de laatste plek in de voorlopige stand staan. Hoewel de beloftenploeg bij een 0-0 stand in de tweede helft een numerieke meerderheid had, wist Cambuur toch de zege te pakken. 

Matchwinner werd Calvin Mac-Intosch, die een omhaal achter keeper Mike van de Meulenhof zag belanden. Cambuur had in de eerste helft al een aantal goede kansen gehad en raakte een keer de paal. Ook stond Van de Meulenhof een enkele keer goed in de weg. Jong PSV startte goed en beet wel een paar keer van zich af, maar de Friezen pakten gaandeweg het eerste bedrijf het initiatief over. Spits Cyril Ngonge had nog een schietkans, maar zijn inzet was niet hard genoeg om keeper Sonny Stevens te verontrusten. Ook Richard Ledezma had kunnen scoren, maar zijn inzet ging voorlangs.

Na rust kwam Jong PSV opnieuw niet slecht uit de kleedkamer, maar wisten de beloften niet te scoren. Even leek het duel te kantelen, toen Robin Maulun na een tackle van achteren op Claudio Gomes werd weggestuurd. Met elf tegen tien nam Cambuur het heft evenwel in handen en kon de ploeg opstomen richting het Eindhovense strafschopgebied. Een corner belandde via de kluts bij Mac-Intosch, die knap raak schoot.

In de slotfase probeerde Jong PSV nog wel om de gelijkmaker te forceren, maar veel verder dan een aardig schot van Ledezma kwam het team van Uneken niet. Positief was dat de talentvolle aanvaller Yorbe Vertessen na een blessureperiode zijn rentree maakte. 

  1. Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belangrijkste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    Van Bommel over keuzes bij PSV na interlands: ‘Belang­rijk­ste blijft wat je als trainer op het veld ziet’

    PSV staat voor de belangrijke ontmoeting met FC Utrecht en kan zaterdagavond na de interlandperiode weer aan de bak. Trainer Mark van Bommel gaf eerder aan dat een aantal spelers binnen zijn selectie qua niveau dicht bij elkaar zit en kreeg vrijdag de vraag welke invloed de interlandperiode en de belasting voor spelers (reizen, speeltijd) heeft op de keuzes die hij maakt. ,,Het belangrijkste is altijd wat je op het trainingsveld ziet als de spelers terug zijn”, zei de coach vrijdag in zijn persconferentie.

PSV

Poll

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

Welke PSV-nieuwkomer maakte tot nu toe de meeste indruk?

  • Armindo Bruma (6%)
  • Timo Baumgartl (48%)
  • Olivier Boscagli (1%)
  • Kostas Mitroglou (16%)
  • Ritsu Doan (28%)
8742 stemmen