Volledig scherm
Cyril Ngonge in actie tegen FC Volendam. Hij maakte twee doelpunten. © BSR Agency

Jong PSV vecht terug tegen FC Volendam en heeft eindelijk weer een zege beet

Jong PSV heeft na een serie matige resultaten weer eens een zege te pakken. De ploeg van Peter Uneken won vrijdagavond op de eigen Herdgang met 3-1 van FC Volendam, dat in de eerste helft nog aan de leiding was gekomen.

Jelle Duin benutte namens de Noord-Hollanders een penalty, maar lang konden de Volendammers niet van de voorsprong genieten. Jong PSV kreeg ook een penalty en bracht de stand via de trefzekere Cyril Ngonge weer op gelijke hoogte. De van Club Brugge gehuurde aanvaller was na rust ook beslissend. Uit een door hemzelf opgezette aanval schoot hij knap de 2-1 achter keeper Nordin Bakker binnen. Ngonge is een speler die af en toe tekenen van klasse liet zien, ook in de matige eerste helft van Jong PSV.

Bekijk hier de samenvatting van Jong PSV - FC Volendam (Premium)

Voor rust kwamen de beloften maar een keer in de buurt van de vijandelijke goal en dat was direct genoeg voor de gelijkmaker. Na rust was het duel meteen al veel meer in balans en kreeg Jong PSV nog meer grote kansen. Onder anderen invaller Yorbe Vertessen had vrij snel na zijn entree op het veld kunnen scoren, maar schoot naast. FC Volendam kreeg een aantal kansen uit standaardsituaties, maar was bij de mogelijkheden niet zorgvuldig.

Vertessen was vijf minuten voor tijd wel trefzeker en maakte zijn eerste goal in het betaald voetbal. De Belgische spits scoorde op aangeven van Chris Gloster, die hem perfect lanceerde. Daarna had Vertessen ook nog de 4-1 op zijn schoen, maar zover kwam het niet voor Jong PSV. Door het resultaat verlaten de beloften de laatste plek in de eerste divisie, waar ze de afgelopen twee speelronden op stonden. 

  1. PSV zoekt naar manier om Ricardo Rodríguez alsnog te kunnen inlijven

    PSV zoekt naar manier om Ricardo Rodríguez alsnog te kunnen inlijven

    PSV is zeker nog niet van plan om de komst van Ricardo Rodríguez al op te geven. De club zoekt op dit moment samen met AC Milan nog altijd naar structuren om hem te kunnen betalen en probeert gas te geven. Met de Italianen komt de Eindhovense club er normaal gesproken wel uit en een huurtransactie voor de rest van dit seizoen is een van de opties. Of er meer in het vat zit, is nog niet te zeggen. PSV is daar wel toe bereid, maar ook hier geldt dat de salarisverplichtingen van de speler een belangrijk issue zijn.

PSV