Volledig scherm
Het Jan Louwers Stadion © Soccrates/BSR Agency

Joran Vermeulen trekt opnieuw naar Lommel en lijkt zevende vertrekker bij FC Eindhoven

Joran Vermeulen (19) verlaat FC Eindhoven en gaat opnieuw aan de slag bij het Belgische Lommel SK, voorheen bekend als Lommel United. De buitenspeler uit Valkenswaard zat afgelopen seizoen bijna wekelijks op de reservebank, te wachten op kansen die er amper kwamen.

Vermeulen ontpopte zich in de voorbereiding op seizoen 2017-2018 als goaltjesdief en sloot op amateurbasis definitief aan bij het eerste elftal van FC Eindhoven. Een echte doorbraak bleef echter uit, met in twee seizoenen circa een kwartier speeltijd, verdeeld over vier competitiewedstrijden.

Vermeulen keert terug naar Lommel, waar hij eerder als jeugdspeler al twee jaar actief was en bijna honderd doelpunten maakte. Lommel SK, actief op het tweede niveau in België, trok eerder dit jaar al voormalig PSV-doelman Jesse Bertrams aan. Sebastiaan de Wilde stapte in 2018 van FCE over naar Lommel, maar vorige maand werd zijn contract in onderling overleg verbroken.

Zevende vertrekker

Vermeulen lijkt de zevende vertrekker bij FC Eindhoven. Huurling Elton Kabangu keert in principe terug naar zijn eigenlijke werkgever AA Gent en verder liet FCE de contracten van de volgende vijf spelers aflopen: doelman Guy Smit, verdediger Augustine Loof, linksback Rochdi Achenteh, rechtsback Rodney Klooster en spits Elisha Sam. De clubleiding wil hun namen echter nog niet met pen doorstrepen.