Volledig scherm
PREMIUM
Stijn van Gassel kon in zijn honderdste wedstrijd voor Helmond Sport een aantal keren juichen. Niet alleen na reddingen van hemzelf, maar ook na drie doelpunten. © BSR Agency

Jubileum in stijl voor Van Gassel: Helmond Sport-goalie betaalt vertrouwen uit

In zijn honderdste wedstrijd liet Stijn van Gassel weer zien waarom Helmond Sport zoveel vertrouwen in hem heeft. De doelman had een mooie avond. ,,Dat doet je wel wat."

Helmond Sport heeft door een goede week - met een gelijkspel tegen Jong FC Utrecht en een overwinning op MVV Maastricht - een sprong op de rangljst gemaakt. De Helmonders staan nu vijftiende in de competitie.

 1. Supporters FC Eindhoven stoken derby-vuurtje opnieuw op: ‘Tibeau, stapje hogerop? Mislukt!’

  Supporters FC Eindhoven stoken der­by-vuur­tje opnieuw op: ‘Tibeau, stapje hogerop? Mislukt!’

  Aan de vooravond van de burenruzie tussen FC Eindhoven en Helmond Sport hebben Eindhovense supporters op sociale media nog wat extra olie op het vuur gegooid met een foto van vorig jaar. Met een spandoek deelden leden van sfeergroepering Vak D destijds een sneer uit in de richting van voormalig FCE-speler Tibeau Swinnen, die anderhalf jaar geleden de gevoelige overstap maakte naar Helmond Sport.
 2. Helmond Sport wil in derby profiteren van mindere vorm FC Eindhoven: ‘Gevoel is goed na NAC-thuis’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport wil in derby profiteren van mindere vorm FC Eindhoven: ‘Gevoel is goed na NAC-thuis’

  Helmond Sport kwam met een gelijkspel tegen NAC goed de winterstop uit en hoopt tegen FC Eindhoven de volgende stap te zetten. De laatste overwinning dateert ook alweer van 18 oktober, toen werd bij FC Dordrecht gewonnen. ,,FC Eindhoven is minder in vorm, hopelijk kunnen wij daarvan profiteren”, zegt trainer Wil Boessen. Hij mist Tibeau Swinnen vanwege een schorsing.
 3. Boessen eist na de winterstop meer van Helmond Sport, om te beginnen tegen NAC: ‘Lat moet omhoog’
  voorbeschouwing

  Boessen eist na de winterstop meer van Helmond Sport, om te beginnen tegen NAC: ‘Lat moet omhoog’

  Wil Boessen verwacht de tweede seizoenshelft veel betere prestaties bij Helmond Sport, dat op een teleurstellende negentiende plaats staat. ,,Dat moet beter, de lat gaat omhoog. Spelers moeten er niet genoegen meer mee nemen dat ze ‘maar’ met 1-2 verliezen. We moeten scherper zijn”, stelt de oefenmeester. Om te beginnen vrijdag tegen NAC, de club waar Helmond Sport mee samenwerkt.