Kaj de Rooij kwam aan het begin van de coronacrisis al zijn oude voetbalvrienden tegen bij het veldje aan de Schooreind in Best.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaj de Rooij kwam aan het begin van de coronacrisis al zijn oude voetbalvrienden tegen bij het veldje aan de Schooreind in Best. © Kees Martens/DCI Media

Kaj de Rooij kan vrijuit voetballen bij FC Eindhoven, net als vroeger op het veldje in Best

InterviewKaj de Rooij (19) brak afgelopen jaar definitief door bij FC Eindhoven. De Bestenaar ontpopte zich tot smaakmaker en heeft over belangstelling niet te klagen. ,,Ik heb niet écht een superseizoen gedraaid.”

Wat basisschoolkinderen trappen voor het eerst sinds de coronacrisis weer een balletje. Kaj de Rooij (19) kan niet anders dan verlangend toekijken, zittend op een nabije tafeltennistafel. ,,Toen ik nog zo jong was, zaten op deze tafel vaak zo’n twintig jongens ongeduldig te wachten op hun beurt”, vertelt De Rooij over vroeger, over de toernooitjes op het stenen veldje aan de Schooreind te Best. ,,Ik stond er volgens mij niet vaak naast. Maar af en toe ging ik er expres uit, om even te drinken of een ijsje te eten. In de zomer was het hier namelijk altijd bloedheet.”