Volledig scherm
Wedstrijdbeeld VVV-Venlo - FC Eindhoven. © ED

Nieuwe hoofdtrainer Ernie Brandts ziet FC Eindhoven verliezen bij VVV-Venlo

Het officieuze debuut van hoofdtrainer Ernie Brandts leverde geen oefenzege op voor FC Eindhoven, dat met 2-0 onderuit ging op bezoek bij eredivisionist VVV-Venlo.

Bij FC Eindhoven deed nieuwste aanwinst Joey Sleegers nog niet mee. Hij zat in De Koel op de tribune. Jay Idzes stond wel op het veld. De jongeling is weer fit na fysieke klachten en stond centraal achterin opgesteld. Proefspeler Bart Biemans begon op de bank en viel gedurende de tweede helft in.

Maatje groter

VVV-Venlo toonde zich zaterdagmiddag zoals verwacht een maatje groter. De thuisploeg verdedigde gedisciplineerd en FC Eindhoven kwam er moeilijk doorheen. Na een omhaal op de paal van Elia Soriano maakte Jonathan Opoku er in de 22ste minuut alsnog 1-0 van. Bij de goal werd vooral back Zé Pedro erg makkelijk in de luren gelegd door zijn directe tegenstander.

FC Eindhoven had redelijk wat balbezit, stond goed georganiseerd en voetbalde aardig, maar heel veel kansen werden er niet gecreëerd. Rigino Cicilia zorgde voor gevaar met een kopbal en een afstandsschot van Marcelo Lopes dwong de keeper van VVV tot een redding. In het tweede helft hetzelfde beeld, met een paar momenten van dreiging. In de slotfase werd het nog 2-0 door Soriano, die een voorzet van dichtbij binnen kon lopen.

Weinig te juichen

Er valt voor de blauwwitten nog weinig te juichen in de voorbereiding. Alleen van UNA werd gewonnen (3-6) en woensdag speelde FC Eindhoven gelijk tegen het tweede van Borussia Dortmund (1-1). Verloren werd er van Lommel SK (3-1), KVC Westerlo (5-1) en zaterdag dus van VVV-Venlo.

FC Eindhoven: Bergsen; Seedorf, Idzes (71. Biemans), Raaijmakers, Zé Pedro (88. Vermeulen); Bourard, Essikal, Van den Boomen; Daniëls (60. Burgering), Cicilia (46. Van der Sande), Lopes.