De delegatie van SC Cambuur en De Graafschap gisteren bij de rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
De delegatie van SC Cambuur en De Graafschap gisteren bij de rechtbank. © BSR Agency

‘Nog altijd een onbegrijpelijke keuze van de KNVB, maar de knop moet om’

Cambuur & De GraafschapDrie woorden bleven gisteravond hangen bij Cambuur-directeur Ard de Graaf, na de uitspraak van de rechter in Utrecht: ,,De KNVB beslist.” Een dag later staan de volgende vier woorden centraal in Leeuwarden: ,,De knop moet om.”

Door Sander de Vries en Mark van Steenbergen

Cambuur probeerde zich gisteren, zo goed en zo kwaad als het ging, te herpakken nu promotie naar de eredivisie een nagenoeg kansloze zaak lijkt. ,,We moeten vooruitkijken”, zegt De Graaf. ,,We vinden nog altijd dat de KNVB een onbegrijpelijke keuze heeft gemaakt, hebben vervolgens een juridische strijd geleverd waar we nog steeds achter staan, maar de rechter was heel helder met zijn uitspraak. Dan kun je als club in negativisme blijven hangen, maar daar schiet je uiteindelijk niets mee op. De knop moet om. Dat signaal wil ik afgeven naar onze eigen organisatie, maar ook naar onze achterban. We hebben genoeg sportieve en economische uitdagingen die we de komende tijd het hoofd moeten bieden.”

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.