Gijs van Otterdijk maakte in maart zijn debuut tegen Almere City (0-2 verlies) en speelde de hele wedstrijd tegen Sparta (0-0). Op bezoek bij RKC staat de 17-jarige in de basis.
Volledig scherm
Gijs van Otterdijk maakte in maart zijn debuut tegen Almere City (0-2 verlies) en speelde de hele wedstrijd tegen Sparta (0-0). Op bezoek bij RKC staat de 17-jarige in de basis. © BSR/Soccrates

Piepjonge achterhoede voor FC Eindhoven in het slotduel met RKC

FC Eindhoven treedt vrijdag in de laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij RKC Waalwijk, aan met een piepjonge defensie. Dit door de afwezigheid van Rochdi Achenteh, Augustine Loof (blessures) en Siebe Van der Heyden (geschorst).

Tieners Jay Idzes (18), Gijs van Otterdijk (17) en linksback Niels Raaijmakers (19) vormen samen met rechtsback Collin Seedorf (24) de achterhoede. Op het middenveld krijgt een ander jeugdexponent van de Randstad Academy, Kaj de Rooij (18), opnieuw de voorkeur boven Samy Bourard.

Slecht gevoel
Trainer David Nascimento is nog altijd ziek van het mislopen van de play-offs, maar wil voorkomen dat de vakantie met een slecht gevoel wordt gestart. ,,De oudere spelers moeten opstaan tegen RKC. Er staan veel jonge jongens, die zich alleen ontwikkelen als zij zich kunnen optrekken aan oudere spelers.”

Elisha Sam keert terug van een schorsing. Alvin Daniëls kampt met fysieke klachten en het is nog maar de vraag of de buitenspeler kan starten. Menno Bergsen is hersteld van een bovenbeenblessure en is er tegen RKC bij. Rodney Klooster en Ruud Swinkels missen het slotduel, Marcelo Lopes is weer inzetbaar.

Testspelers
Na RKC blijft FC Eindhoven nog tot 17 mei doortrainen. Er wordt momenteel gepoogd zeker twee oefenduels te regelen. Mogelijk haken er testspelers aan. In de vriendschappelijke duels na het vorige seizoen deden zes spelers op proef mee. Geen van hen werd uiteindelijk gecontracteerd.