Volledig scherm
© BSR Agency

Pijnlijke avond voor FC Eindhoven: Jong Ajax scoort zes keer binnen het uur

FC Eindhoven ging vrijdagavond hard onderuit op bezoek bij Jong Ajax. Vlak voor rust miste Joey Sleegers een penalty en verzuimde zo 1-1 te maken. Nog voor het uur liepen de Amsterdammers weg naar 6-0 en zodoende werd het een hele pijnlijke avond.

Bij FC Eindhoven één noodgedwongen wijziging ten opzichte van het gewonnen thuisduel met Telstar (4-1). Jay Idzes ontbrak door een kuitblessure en werd tegen Jong Ajax op linksback vervangen door Valentino Vermeulen. Verder zaten ook Alvin Daniëls (enkel), Zé Pedro (niet wedstrijdfit), Jort van der Sande (voet) en Jarno Janssen (knie) niet bij de selectie

Bekijk hier de samenvatting van Jong Ajax - FC Eindhoven (Premium)

Jaloers

Jong Ajax trad aan met een zeer talentvolle selectie, met spelers waarop menig eredivisieclub jaloers op is. Het was dan ook geen verrassing dat FC Eindhoven vooral aan verdedigen moest denken en het lang wachten was op de 1-0. In de 23ste minuut was het raak. Verdediger Perr Schuurs mocht met de bal aan de voet ver komen en legde breed op Lassina Traoré, die scoorde.

FC Eindhoven slaagde er maar mondjesmaat in de middenlijn over te steken en kreeg pas in de slotfase van de eerste helft een grote kans via Samy Bourard, die een teruggelegde bal vanaf randje zestien net niet tussen de palen kreeg. Een minuut later werd diezelfde Bourard gevloerd en kreeg FCE een penalty. Joey Sleegers ging achter de bal staan, maar zag zijn matige inzet gekeerd.

Doelpuntenregen

In plaats van 1-1 werd het voor rust nog 3-0, door een eigen doelpunt van Bart Biemans en een goal van Noa Lang. Kaj de Rooij bleef in de rust achter in het kleedlokaal en werd vervangen door profdebutant Cas Faber. Na de pauze hield de Amsterdamse doelpuntenregen aan. Tussen de 50ste en 58ste minuut scoorden Jurgen Ekkelenkamp, Schuurs en Ryan Gravenberch: 6-0.

Bij FC Eindhoven in de 61ste minuut nog een debutant: Youri Roseboom kwam in de ploeg voor Rigino Cicilia. De blauwwitten kregen de ruimte om in het restant van de wedstrijd nog iets terug te doen. Zo stond Karim Essikal vlak voor tijd oog in oog met de Ajax-doelman, maar in plaats van breed te leggen op Roseboom, schoot hij de bal tegen de goalie. De eretreffer bleef uit.

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg (71. Van den Eynden), Biemans, Vermeulen; De Rooij (46. Faber), Bourard, Essikal; Lopes, Cicilia (61. Roseboom), Sleegers