Sleegers wil dat FC Eindhoven lering trekt uit derbyverlies: ‘Ook als het voetballend niet lukt, moeten we winnen’

VIDEOJoey Sleegers (25) ging zondagmiddag met FC Eindhoven onderuit in zijn geboorteplaats Helmond, op bezoek bij rivaal Helmond Sport (1-0). ,,Van tevoren geef je aan deze wedstrijd absoluut niet te willen verliezen.”

FC Eindhoven begon nog aardig aan de derby. ,,Maar daarna gingen we te veel mee in het fysieke spelletje van Helmond Sport. Als je een bal aannam, zaten er gelijk twee of drie spelers bovenop. Zij wonnen meer duels en voor ons werd het lastig. Fysiek zijn wij ook goed, maar wij moeten het meer van ons voetbal hebben. Dát is onze kwaliteit.“

Voetballend kwam het er bij de blauwwitten op de beginfase na maar weinig uit. Toch dwong FC Eindhoven na de pauze wel een paar grote kansen af. De grootste was een kwartier voor tijd voor Sleegers, die een voorzet van Alvin Daniëls in alle vrijheid onrustig over het doel werkte. ,,De bal werd nog door een verdediger geraakt en kwam iets hoger uit dan verwacht, waardoor ik wat gehaast de bal trapte. Misschien had ik ‘m aan kunnen nemen”, aldus Sleegers, die gedurende de wedstrijd een aantal speldenprikjes uitdeelde. ,,Als ik iets meer het overzicht had gehouden, had ik er wel een kunnen scoren, denk ik.”

Revanche
De eerste nederlaag van het seizoen is een extra gevoelige voor FC Eindhoven. Sleegers kent de derbygevoelens maar al te goed. ,,Van tevoren geef je aan deze wedstrijd absoluut niet te willen verliezen. Maar het is voetbal. Het is zo gelopen en we moeten door. We zijn goed gestart aan de competitie en moeten zorgen dat we zulke wedstrijden, waarin het voetballend niet lukt, ook gaan winnen.” Revanche later dit seizoen? ,,Zeker.” 

Volledig scherm
Joey Sleegers namens FC Eindhoven in de derby tegen Helmond Sport. © BSR Agency