Volledig scherm
NAC-huurling Diego Snepvangers maakte tegen MVV twee doelpunten. © BSR Agency

Snepvangers schiet Helmond Sport met twee goals naar zege: ‘Ik had nog iets goed te maken’

NAC-huurling Diego Snepvangers had iets goed te maken na een aantal mindere wedstrijden en dat deed hij vrijdagavond ook. Hij maakte twee treffers voor Helmond Sport, dat met 3-1 van MVV won. ,,Ik was erop gebrand om na twee mindere wedstrijden weer iets te laten zien. Dat is wel gelukt.”

Snepvangers zei het met een brede grijns op zijn gezicht. De linksbuiten begon het seizoen als basisspeler en scoorde nog in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Twee weken geleden tegen TOP Oss werd hij in de rust gewisseld en tegen Jong FC Utrecht moest hij op de bank beginnen. ,,Dat begreep ik ook wel, het was gewoon niet goed. Ik was gefrustreerd en gretig om het goed te maken, alle frustratie kwam er vanavond uit”, stelde Snepvangers. 

Veel leren

De buitenspeler uit Bergen op Zoom is alweer aan zijn tweede seizoen in Helmondse dienst bezig. Vorig seizoen leerde hij vooral kennismaken met het betaalde voetbal, dit seizoen wil hij een volgende stap zetten. Hij had het gevoel dat dat bij NAC lastig ging worden, de club wilde hem ook opnieuw verhuren. ,,Toen heb ik zelf een beetje het initiatief genomen om terug te gaan naar Helmond. Ik kan hier ook nog veel leren”, benadrukte Snepvangers. 

Tegen MVV liet hij zien dat hij op de goede weg is. Hij knikte eerst raak uit een voorzet van Guus Joppen en zette Helmond Sport zo op voorsprong: 2-1. En in de slotfase maakte hij uit een tegenaanval ook nog de 3-1. 

 1. Supporters FC Eindhoven stoken derby-vuurtje opnieuw op: ‘Tibeau, stapje hogerop? Mislukt!’

  Supporters FC Eindhoven stoken der­by-vuur­tje opnieuw op: ‘Tibeau, stapje hogerop? Mislukt!’

  Aan de vooravond van de burenruzie tussen FC Eindhoven en Helmond Sport hebben Eindhovense supporters op sociale media nog wat extra olie op het vuur gegooid met een foto van vorig jaar. Met een spandoek deelden leden van sfeergroepering Vak D destijds een sneer uit in de richting van voormalig FCE-speler Tibeau Swinnen, die anderhalf jaar geleden de gevoelige overstap maakte naar Helmond Sport.
 2. Helmond Sport wil in derby profiteren van mindere vorm FC Eindhoven: ‘Gevoel is goed na NAC-thuis’
  voorbeschouwing

  Helmond Sport wil in derby profiteren van mindere vorm FC Eindhoven: ‘Gevoel is goed na NAC-thuis’

  Helmond Sport kwam met een gelijkspel tegen NAC goed de winterstop uit en hoopt tegen FC Eindhoven de volgende stap te zetten. De laatste overwinning dateert ook alweer van 18 oktober, toen werd bij FC Dordrecht gewonnen. ,,FC Eindhoven is minder in vorm, hopelijk kunnen wij daarvan profiteren”, zegt trainer Wil Boessen. Hij mist Tibeau Swinnen vanwege een schorsing.
 3. Boessen eist na de winterstop meer van Helmond Sport, om te beginnen tegen NAC: ‘Lat moet omhoog’
  voorbeschouwing

  Boessen eist na de winterstop meer van Helmond Sport, om te beginnen tegen NAC: ‘Lat moet omhoog’

  Wil Boessen verwacht de tweede seizoenshelft veel betere prestaties bij Helmond Sport, dat op een teleurstellende negentiende plaats staat. ,,Dat moet beter, de lat gaat omhoog. Spelers moeten er niet genoegen meer mee nemen dat ze ‘maar’ met 1-2 verliezen. We moeten scherper zijn”, stelt de oefenmeester. Om te beginnen vrijdag tegen NAC, de club waar Helmond Sport mee samenwerkt.