Volledig scherm
© BSR Agency

Sterk FC Eindhoven geeft tegen NAC twee keer een voorsprong uit handen

In een aantrekkelijke tweede helft ging FC Eindhoven vrijdagavond tweemaal aan de leiding, maar NAC kwam ook twee keer langszij. In de 85ste minuut bepaalde Roger Riera namens de bezoekers de eindstand op 2-2.

Na de 6-0 zeperd tegen Jong Ajax besloten ze bij FC Eindhoven een en ander te veranderen. Niet Valentino Vermeulen maar middenvelder Moses Makasi begon als linksback. Op het middenveld geen Kaj de Rooij, maar centrumverdediger Maarten Peijnenburg. Centraal achterin nam daarom basisdebutant Flor van den Eynden plaats naast Bart Biemans.

Bekijk hier de beelden van FC Eindhoven - NAC (premium)

Gedurende de eerste helft werd de wedstrijd steeds leuker, maar kansen waren schaars. FC Eindhoven gaf weinig weg, maar slaagde er voorin niet in die paar goede aanvallen om te zetten in grote kansen. Spits Rigino Cicilia, die zeer balvast speelde, was een paar keer net te laat bij scherpe voorzetten. Namens NAC kwam Sydney van Hooijdonk met een krulschot naast nog het dichtst bij een openingstreffer.

Sleegers doet ’t

NAC staat erom bekend vaak in de tweede helft toe te slaan en begon - met Finn Stokkers als extra spits in de ploeg - dreigend na rust. Het was echter FC Eindhoven dat in de vijftigste minuut toesloeg via Joey Sleegers. Na een paar kapbewegingen knalde de linksbuiten de bal met links hoog binnen bij de eerste paal, 1-0. Kort erna leek Marcelo Lopes voor 2-0 te zorgen, maar hij tilde de bal net over de deklat.

Er was geen vuiltje aan de lucht voor FC Eindhoven, maar met een onnodige sliding veroorzaakte Van den Eynden nog voor het uur een strafschop. Ivan Ilic maakte slim gebruik van de glijdende Belg. Van Hooijdonk ging achter de bal staan en liet penaltykiller Ruud Swinkels kansloos, 1-1.

Paal redt FCE

Meteen na de aftrap knalde Samy Bourard bijna hard binnen, maar de vingertoppen van keeper Nick Olij voorkwamen 2-1. Niet veel later scoorde Bourard alsnog, met een knap diagonaal schot na een voorzet van Lopes. De 2-1 hield lang stand, tot aan de 85ste minuut. Roger Riera gleed namens het drukkende NAC een lage voorzet binnen, 2-2. Vlak voor tijd was NAC nog heel dichtbij: een vrije trap spatte op de paal uiteen.