Volledig scherm
© BSR Agency

Tumult en een punt voor strijdend Helmond Sport

Een rode kaart, een strafschop en veel strijd. Helmond Sport hield uiteindelijk een punt over aan de eerste competitiewedstrijd tegen FC Volendam: 1-1. Als dit een voorbode is wat het seizoen te bieden heeft, dan zou het nog weleens een interessant jaar kunnen worden. 

Helmond Sport maakte een gretige indruk in het SolarUnie Stadion. Aan de bal was het niet altijd even goed, maar de ploeg van trainer Wil Boessen zette goed druk en hield de linies kort bij elkaar. In de 13de minuut werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk na een prima dribbel van Sander Vereijken. De Helmonder maakte zijn debuut in het betaalde voetbal en deed dat uiterst verdienstelijk. Hij speelde onbevangen en stichtte meermaals gevaar.

Naarmate de eerste helft vorderde, ging FC Volendam wat makkelijker voetballen. De ploeg van trainer Wim Jonk kwam echter niet tot echt grote kansen en dus was het 0-0 bij rust.

Uitstekend begin

Het begin van de tweede helft was uitstekend van Helmond Sport. FC Volendam werd onder druk gezet en er werd zowaar ook steeds beter gevoetbald. Eerst kreeg aanvaller Givan Werkhoven een kopkans, maar zijn inzet miste precisie. Enkele minuten later was het wél raak, opnieuw na een mooie aanval. Vereijken legde de bal met zijn mindere linker op het hoofd van Dean Koolhof, die de bal bij de tweede paal koeltjes binnen knikte: 1-0.

In het laatste halfuur golfde het spel op en neer. Helmond Sport had aanvankelijk nog een aantal counterkansen, maar hoe langer het duurde, hoe meer Helmond Sport onder druk kwam te staan. FC Volendam kreeg de ene na de andere kans en maakte uiteindelijk ook gelijk. De Volendammers kregen een strafschop nadat Orhan Dzepar zich voor een schot gooide en de bal volgens de scheidsrechter met zijn arm raakte. Stijn van Gassel keerde de penalty in eerste instantie, maar had geen antwoord op de rebound van Jari Vlak: 1-1.

Even later werd het helemaal spannend, omdat Guus Joppen zijn tweede gele kaart kreeg en eraf moest. Helmond Sport hield echter stand en pakte uiteindelijk een punt.