Helmond Sport-oefenmeester Robby Alflen werd woensdag op non-actief gezet.
Volledig scherm
Helmond Sport-oefenmeester Robby Alflen werd woensdag op non-actief gezet. © foto: Carla Vos

Twitteraccount Helmond Sport: ‘Gefeliciteerd met je verjaardag Robby, Alflen op non-actief’

Woensdagmiddag zette Helmond Sport hoofdtrainer Robby Alflen per direct op non-actief. Slechts één dag nadat de oefenmeester zijn 51ste verjaardag vierde. Op het clubaccount op Twitter leverde het een bijzondere opeenvolging van berichten op. 

Helmond Sport feliciteerde Alflen dinsdagmiddag nog met zijn geboortedag. Toen directeur Leon Vlemmings hem belde was echter het niet om hem een fijne dag toe te wensen. Vlemmings belde ‘zijn’ hoofdtrainer met het verzoek woensdag langs te komen. 

Hoewel Alflen zijn ontslag niet aan zag komen, wist hij na het belletje dat er wel eens een einde aan zijn dienstverband in Helmond kon komen. ,,Dat klinkt misschien raar, gezien de ranglijst. Ik had eerder nog geen signalen ontvangen, maar toen Leon dinsdag belde, wist ik hoe laat het was.”

De opeenvolging van berichten op het twitteraccount van de club zorgt nu op sociale media voor fronsende wenkbrauwen. Na de felicitatie aan Alflen volgt het bericht van zijn ontslag. Alflen had nog een doorlopend contract tot medio 2020.