Branco van den Boomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Branco van den Boomen. © BSR Agency

Van den Boomen richt zich met De Graafschap op volgend seizoen: ‘Balen, maar je zag het aankomen’

Branco van den Boomen (24) uit Veldhoven kan zich opmaken voor nog een seizoen in de eerste divisie met De Graafschap. De Doetinchemmers verloren donderdagavond het kort geding dat ze samen met SC Cambuur hadden aangespannen tegen de KNVB. Met de spoedprocedure hoopten de clubs alsnog promotie naar de eredivisie af te dwingen.

,,Het is balen, maar je zag het aankomen”, laat Van den Boomen donderdagavond na de uitspraak van de rechter weten. Samen met zijn vriendin en vader volgde de Brabander het kort geding via een livestream. ,,Ik had al het gevoel dat dit de uitkomst zou zijn, omdat de KNVB in principe bepaalt. Ze hebben sportief gezien misschien niet de beste keuze gemaakt, maar ze hebben wel het recht om deze beslissing te nemen.”

  1. De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitterende foto's

    De loopbaan van ‘Ibi’ Afellay in 14 schitteren­de foto's

    PSV maakte gisteren bekend dat Ibrahim Afellay vertrekt uit Eindhoven. De 34-jarige Utrechter maakte het afgelopen seizoen zijn rentree, na jaren vol blessureleed. Hij bleef het afgelopen voetbaljaar steken op slechts drie competitiewedstrijden. Afellay denkt dat zijn loopbaan er nog niet op zit en onderzoekt de komende weken of hij bij een andere club aan de slag moet gaan of dreigt het einde van een mooie carrière, die hem via PSV langs FC Barcelona, Olympiakos, Schalke 04, Stoke City en 53 interlands voor Oranje voerde? Een loopbaan in 14 fraaie foto's.