Stijn van Gassel debuteerde op 22 april 2016 voor Helmond Sport.
Volledig scherm
Stijn van Gassel debuteerde op 22 april 2016 voor Helmond Sport. © BSR Agency

Van Gassel staat voor bijzonder Helmond Sport-jubileum: ‘Voor zo'n jonge keeper is dat veel’

voorbeschouwingHelmond Sport-doelman Stijn van Gassel (22) kan vrijdagavond tegen MVV alweer zijn 100ste duel voor Helmond Sport keepen. Een fraaie mijlpaal voor de talentvolle Ysselsteyner. ,,Voor zo'n jonge keeper is dat veel”, zegt trainer Wil Boessen, die stelt dat Van Gassel ‘heel veel potentie’ heeft. 

Van Gassel debuteerde op 22 april 2016 met een invalbeurt tegen - toen nog - FC Oss onder de lat bij Helmond Sport. Hij verving destijds de naar sc Heerenveen vertrekkende Wouter van der Steen. Het seizoen erop knokte hij zich na een blessure van Ferhat Kaya in de basis en won hij daarna zelfs de concurrentiestrijd. De afgelopen seizoenen was hij een onbetwiste basiskracht, net als dit seizoen. Al maakte hij - onder meer tegen NAC en TOP Oss - wel een aantal fouten. ,,Dat is ook de jeugdigheid nog. Hoe meer wedstrijden hij gaat keepen, hoe stabieler hij wordt. Ik hoef daar niet met hem over te praten, hij weet zelf heus wel wat hij goed en minder goed doet.”

Wat voor Boessen vooropstaat is dat Van Gassel ‘heel veel potentie’ heeft. ,,En wij moeten er als Helmond Sport alles aan doen om alles uit hem te halen”, zegt de Helmond Sport-coach in aanloop naar de wedstrijd tegen MVV. Van Gassel keepte 93 competitiewedstrijden, twee bekerduels en vier play-offwedstrijden voor de Helmonders. 

Goede bekenden

Naast Van Gassel kijkt ook Boessen bijzonder uit naar de wedstrijd tegen MVV, waar goede bekenden Fuat Usta (trainer) en Roger Reijners (assistent-coach) aan het roer staan. ,,Ik heb vorig jaar nog geprobeerd om hen naar FC Den Bosch te halen”, ontvouwt Boessen. ,,Met Roger heb ik in de glorietijd nog bij Fortuna gespeeld, we zien elkaar nog regelmatig. En juist daarom wil ik extra graag van hen winnen. Anders moet ik het lang aanhoren.”

En Boessen vindt dat zijn ploeg thuis nog wat recht heeft te zetten na het duel met TOP. Wat dat betreft biedt de strijdlust tegen Jong FC Utrecht (1-1) hoop. ,,De teleurstelling is weg, maar we moeten wel weer wat laten zien.” Hij moet het wel zonder Robert Mutzers (knie), Jeroen Verkennis (bovenbeen), Givan Werkhoven (bovenbeen), Jeffrey Neral (ziek) en Bodi Brusselers (enkel) doen. Die laatste vier zijn al wel weer trainingsfit, aldus Boessen.